Sałatka z makaronu ryżowego z zieloną cebulką

Wszystko o dozwolonych makaronach i pysznych ryżach - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natko_
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 298
Rejestracja: wt 12 gru, 2006 22:07
Lokalizacja: Wodzisław

Sałatka z makaronu ryżowego z zieloną cebulką

Post autor: Natko_ »

Odkrywając uroki i różnorodność dań, które można wyczarować z Makaronu Ryżowego trafiłam na takie coś - pyyyyszneeeee i dla kuchennych laików :)

Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Pokroić w drobne paski wędlinę (sprawdzoną szynkę lub ewentualnie chudy boczek) i wrzucić na rozgrzane na patelni masło. Po chwili dodać przygotowany makaron i razem krótko przesmażyć doprawiając do smaku bezglutenową jarzynką (można solą, ale vegeta light ma wyraźniejszy smak) i drobno posiekanym (ew. zmiażdżonym) czosnkiem.
Zestawić z ognia i wsypać sporo zielonej cebulki. Można dodac też ciut zielonej pietruszki.

Do wystudzonej potrawy dodać sprawdzony majonez w małej ilości (żeby nie zrobić z sałatki pasty ;) ).

Polecam do mięs z grilla (wtedy bez pietruszki, za to wiecej czosnku), albo zamiast drugiego śniadania do pracy - przygotowana dzień wcześniej lepiej się "przegryza" :)
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
ODPOWIEDZ