Różności z amarantusa
Moderator: Moderatorzy
A ja kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością mąkę z amarantusa firmy SZARŁAT.
Na opakowaniu jest napisane, cyt.: "Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Nie zawiera glutenu"
Z tego wynika, aby pytać o mąkę amarantusową firmy Szarłat.
Na opakowaniu podano także stronę:
amarantus@szarlat.com.pl
P.s. porządna firma z Łomży
Na opakowaniu jest napisane, cyt.: "Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Nie zawiera glutenu"
Z tego wynika, aby pytać o mąkę amarantusową firmy Szarłat.
Na opakowaniu podano także stronę:
amarantus@szarlat.com.pl
P.s. porządna firma z Łomży
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy
Ja używam ziarna amarantusa zamiast innych kasz, których nie mogę. Na szybko pyszne wyszło gotowane na napoju sojowym (na wodzie też można) z dodatkiem czerwonej porzeczki i czereśni. Używam szarłatu na zmianę z quinoa, która rewelacyjnie się sprawdza zamiast ryżu, którego na razie też nie mogę. Na moim blogu przepis na ciasteczka oczywiście bezglutenowe z dodatkiem poppingu z amarantusa, myślę że bez niego byłyby mniej "pulchne". Przepis jest też bez jaj, mleka i drożdży. Sam popping często jem po prostu w formie papki z owocami i orzechami. Zamiast sałatki coś na śniadanie dla odmiany trzeba jeść
http://alergia-pokarmowa-u-doroslych.bloog.pl/
Inne silne alergeny: drożdże, czosnek, orzech laskowy, kukurydza, proso, mleko kozie, mleko owcze, siemię lniane, wanilia...
It's got to be perfect...
Inne silne alergeny: drożdże, czosnek, orzech laskowy, kukurydza, proso, mleko kozie, mleko owcze, siemię lniane, wanilia...
It's got to be perfect...