właśnie wyciągnąłem te ciasteczka z piekarnika. Jeszcze są gorące a już moja współlokatorka się do nich dorwała i zaraz nic nie zostanie. Są naprawdę pyszne! Dzięki za ten przepisskanna pisze:Ciasteczka kukurydziane można
2,5 szklanki mąki
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy.
Zagnieść wszystko (za mnie sprawę załatwia malakser), uformować wałek o średnicy ok 5 cm. Wrzucić do zamrażarki na 1-2 godziny. Wyjąć, pokroić na plasterki grubości 0,5 cm i piec w 200 st aż spód zacznie leciutko brązowieć.
Znakomicie smakują z powidłami śliwkowymi.
Pół szklanki mąki można zastąpić wiórkami kokosowymi.
Mąka kukurydziana
Moderator: Moderatorzy
- skrzypcowy
- Nowicjusz
- Posty: 42
- Rejestracja: śr 16 mar, 2005 16:35
- Lokalizacja: Warszawa
- skrzypcowy
- Nowicjusz
- Posty: 42
- Rejestracja: śr 16 mar, 2005 16:35
- Lokalizacja: Warszawa