ZAPIEKANE KLUSKI GRYCZANE
250 g kaszy gryczanej
½ l wywaru z warzyw
300 g liści szpinaku
1 cebula
2 z czosnku
2 łyżki oleju
Sól pieprz gałka muszkatołowa
2 żółtka
Masło do formy
200 g kremówki
200 g startego sera
Kasze zrumienic na suchej patelni
Wywar zagotowac i wsypać do niego kasze gotować na małym ogniu aż do wygotowania się płynu
Szpinak posiekać
Cebule i czosnek zeszklic na oleju dodac szpinak i poddusic do odparowania, dodac do kaszy
Przyprawić dodać żółtko wymieszać i odstawić na 30 min
Wysmarowac forme , łyzką formować kluski i ułożyć w formie, zalać śmietaną i posypać serem
Zapiekać 20 min w 220 st
ZAPIEKANE KLUSKI GRYCZANE
Moderator: Moderatorzy
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy