Smażenie

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Jeli
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 312
Rejestracja: śr 10 mar, 2010 13:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Jeli »

martini

możliwe ze mój organizm za bardzo nie lubi mięska , że to sprawa hodowli i paszy co jest baaaardzo prawdopodobne ,
" A może Twój organizm wymaga diety rotacyjnej" to nowość dla mnie
, znalazłam w Necie coś o tej diecie, jak masz dobry link to poproszę . może coś w tym jest , dziękuję :)
Awatar użytkownika
titrant
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Posty: 2152
Rejestracja: ndz 26 paź, 2008 18:51
Lokalizacja: Kraków

Post autor: titrant »

Ostatnio usmażyłem frytki (oleju użyłem tylko tyle, że ledwie przykrył plastry ziemniaków). Potem dla sprawdzenia nakapałem do tego oleju jodyną. Nie poczerniał. Czy to znaczy, że skrobia nie przechodzi do oleju? Jeśli białko miałoby przechodzić, test z jodyną jest mało wartościowy w przypadku smażonych rzeczy.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
ODPOWIEDZ