fasola

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

fasola

Postprzez Magdalena » N 17 paź, 2004 19:26

Wcześniej, przed rozpoczęciem stosowania diety, bardzo lubiłam fasolę. Jednak w spisie produktów dozwolonych jest tylko jakaś ezotyczna fasola, nie ma tam tej normalnej typu "Jasiek". Na wszelki wypadek nie jem żadnej. Napiszcie jakie macie z tym doświadczenia. Czy można znaleźć w sklepach fasole adzuki, czy romano.
Magdalena
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): N 17 paź, 2004 17:33
Lokalizacja: Malbork

Postprzez linka » So 06 lis, 2004 23:35

Odnosnie tej fasoli,jem fasole kazda,bialego jaska,czerwona,bardzo ja lubie i nie mam zadnych w zwiazku z tym dolegliwosci,bo fasola to warzywo.
linka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): So 14 sie, 2004 18:59
Lokalizacja: Canada -Vancouwer

Postprzez agastaga » N 07 lis, 2004 08:38

Jeśli sobie dobrze przypominam to Robert przy refluksie może jeść czerwoną fasolę i białą (taką drobną), a unikać wszelkich fasol w strączkach, "świeżych"
Aga
Agnieszka, mama Roberta z crohnem i nietolerancją glutenu
agastaga
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 126
Dołączył(a): So 29 maja, 2004 22:27
Lokalizacja: Kaczanowo

Postprzez Magdalaena » N 07 lis, 2004 09:45

Może to tylko takie przejściowe zalecenia - bo fasola niewątpliwie nie zawiera glutenu, ale jest ciężkostrawna , wzdymająca i może nie jest najlepszym pomysłem na początek diety. Ja na początku też jadałam strasznie delikatnie, a teraz jem wszystko z wyjątkiem glutenu i ryb.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Avatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1368
Dołączył(a): Pt 02 sty, 2004 14:28
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Kogel Mogel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość