Wędliny pieczone.

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
salcia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 253
Rejestracja: pt 08 paź, 2004 21:16
Lokalizacja: Sosnowiec

Wędliny pieczone.

Post autor: salcia »

Podzielcie się wiedzą na ten temat.Chodzi mi o wędliny wypiekane samemu np. schab pieczony czy karczek.Czy jest to wskazane do zjedzenia dla takiej 2 miesięcznej początkującej bezglutce?:)
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
bogusia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 243
Rejestracja: śr 20 paź, 2004 14:26
Lokalizacja: Katowice

Post autor: bogusia »

Jak najbardziej. Na pewno lepsze i zdrowsze niż większość wędlin - nawet niektóre szynki i polędwice też barwią na czarno pod wpływem płynu lugola , nie mówiąc o tym , że do wielu wyrobów dodawany jest gluten w czystej postaci, a tego już się nie da zbadać w domu.
Awatar użytkownika
Paulina:)
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 27
Rejestracja: sob 30 cze, 2007 17:56
Lokalizacja: woj.mazowieckie

Post autor: Paulina:) »

ja nie nie jem ŻADNEJ wedliny ze sklepu.Zawsze piekę jakies miesko a potem normalnie kroję na kanapkę:)ale uwaga!przyprawiam tylko sola,swiezo mielonym pieprzem+cebulka(ewentualnie troche czosnku)nigdy nie uzywajcie "przypraw do pieczeni","wegety"itp.a ostatnio przeczytałam na majeranku i pieprzu mielonym<moze zawierac gluten>(to chyba juz moje zyciowe motto):)
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

A propos vegety, jest o niej kupe na forum. Poczytaj.
ODPOWIEDZ