Succotash

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Succotash

Post autor: Agniesia »

SUCCOTASH

Składniki:
50g boczku,
2 łyżeczki mąki kukurydzianej,
75ml śmietany,
75ml mleka lub płynu z warzyw w puszce,
175g konserwowej lub mrożonej dużej fasoli,
sól i pieprz.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni do uzyskania złocistobrązowego koloru. Mąkę kukurydzianą wymieszać z małą ilością śmietany i mleka albo wywaru z warzyw. Zalać tym przysmażony boczek i, mieszając cały czas, doprowadzić do wrzenia. Następnie wrzucić słodką kukurydzę i fasolę, dodać sól i pieprz, gotować na małym ogniu przez 5-6 minut. Od czasu do czasu zamieszać.
Obrazek
ODPOWIEDZ