Smażony ryż z kiszoną kapustą pekińską, Kimchi bokkeumbap

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kaczmi
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 297
Rejestracja: pn 10 cze, 2013 14:56
Lokalizacja: Poznań

Smażony ryż z kiszoną kapustą pekińską, Kimchi bokkeumbap

Post autor: kaczmi »

Kocham, uwielbiam, jestem uzależniony :) O tym, jak przygotować kimchi - wszystko znajdziecie tutaj http://koloroweprzepisy.wordpress.com/2 ... ie-kimchi/ Można również kupić gotowce, ciężko tylko stwierdzić, czy na 100% są bezglutenowe (koreańska w puszce: Skład: kapusta pekińska, woda, sól, chili, cukier, szalotki, czosnek, imbir, wzmacniacz smaku E621; wieloskładnikowe wietnamskie w słoiczku: Skład: Cebulki, czosnek, chilli, cukier, lotos, marchew, sól, kapusta, ocet, woda, E210). No i najważniejsze danie: Kimchi bokkeumbap. Jak przygotować -> http://kulinarne-rozkosze.blogspot.com/ ... ryz-z.html Pasty nie trzeba dodawać - ja mam "azjatyckie podniebienie" i też nie dodaję ;) Radzę spróbować, można się zakochać ;) U mnie jutro na obiad, dla mnie dzisiejszy dzień już mógłby się skończyć ;)
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8103
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Re: Smażony ryż z kiszoną kapustą pekińską, Kimchi bokkeumba

Post autor: Leeloo »

skład fantastyczny :D

kaczmi, jak możesz to zapodaj foto dania :batman:
kaczmi
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 297
Rejestracja: pn 10 cze, 2013 14:56
Lokalizacja: Poznań

Re: Smażony ryż z kiszoną kapustą pekińską, Kimchi bokkeumba

Post autor: kaczmi »

Już zjedzone... Ale pewnie będzie w niedługim czasie powtórka :)
ODPOWIEDZ