Składniki:
- 3 jajka
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- sól, pieprz oraz pieprz ziołowy
- pęczek pietruszki
- pęczek szczypioru
Przygotowanie:
Gotujemy kaszę jaglaną.
Odmierzamy szklankę ugotowanej kaszy jaglanej i miksujemy ją blenderem (konsystencja nie musi być jednolita).
Do zblendowanej kaszy jaglanej dodajemy 3-4 jajka oraz przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy) i ponownie blendujemy.
Następnie dodajemy posiekany szczypiorek oraz pietruszkę i całość delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i wylewamy nasze ciasto.
Czekamy aż ciasto podpiecze się z jednej strony, a następnie przewracamy omlet na drugą stronę (to może sprawić trudność:), ale nie martwcie się, nawet rozwalony omlet smakuje wybornie!
źródło:
http://kaszomania.blogspot.com/2014/01/ ... _8565.html
Omlet z kaszy jaglanej
Moderator: Moderatorzy