Składniki
na mały słoiczek
100 g suszonych śliwek
2-3 łyżeczki ciemnego kakao
*1 łyżka syropu z agawy
Przygotowanie
Śliwki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na kilka minut.
Do kielicha blendera wsypujemy kakao, dodajemy śliwki z odrobiną wody, w której się moczyły.
Dosładzamy syropem z agawy lub tym na co mamy ochotę. *Można w ogóle pominąć słodzenie, jeśli wolimy gorzką wersję (śliwki i tak są słodkie).
Blendujemy sprawdzając czy nie trzeba dolać wody. Jeśli masa jest za gęsta - dolewamy i miksujemy dalej.
Przechowujemy go w lodówce w szklanym naczyniu przez maksymalnie 3 dni.
źródło:
http://www.weganka.com/2014/11/krem-cze ... liwek.html
Krem czekoladowy z suszonych śliwek
Moderator: Moderatorzy