Składniki na 1 pierś kurczaka:
Panierka jaglana
- 1 jajko
- pół szklanki mąki jaglanej
- 3/4 szklanki płatków jaglanych
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
Panierka jaglano-ryżowa
- 1 jajko
- pół szklanki mąki jaglanej
- 3/4 szklanki płatków ryżowych
- sól i pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
1. Pierś umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na plasterki. Rozbić tłuczkiem lub wałkiem do mięsa.
2. Jajko wbić do miseczki, roztrzepać z solą i pieprzem. Mąkę jaglaną i płatki przesypać na osobne talerzyki.
3. Kawałki mięsa obtoczyć w mące jaglanej, zamoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w płatkach (jaglanych lub ryżowych).
4. Kotleciki ułożyć na patelni z mocno rozgrzanym tłuszczem. Zmniejszyć ogień i na średnim płomieniu smażyć na złocisty kolor z obydwu stron. Usmażone kotleciki ułożyć na papierowym ręczniku.
źródło:
http://zdrowienawidelcu.pl/panierki-bez ... -i-ryzowa/
Panierka jaglana i jaglano-ryżowa
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: Panierka jaglana i jaglano-ryżowa
Ciekawa jestem czy płatki amarantus + quinoa też się nadadzą
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: Panierka jaglana i jaglano-ryżowa
myślę, że jak najbardziej. może będą trochę odpadać, bo są okrągłe, a nie w formie suchej i płaskiej jak płatki, ale powinno wyjść