Składniki:
na ok. 15 sztuk
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- ok. 2 szklanki wody
- 8 jaj ugotowanych na twardo
- 1 surowe jajko
- natka pietruszki
- pęczek szczypioru
- sol, pieprz, pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Gotujemy kaszę jaglaną w ok. 2 szklankach wody.
Ugotowane jajka kroimy na drobne kawałki.
Siekamy szczypior oraz pietruszkę
Do miski wrzucamy pokrojone jajka, szczypior, oraz pietruszkę i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy jeszcze ciepłą, ugotowaną kaszę jaglaną oraz surowe jajko.
Obficie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym i ponownie całość mieszamy.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na patelni (na tłuszczu). Można także upiec w piekarniku.
źródło:
http://kaszomania.blogspot.com/2015/01/ ... lanej.html
Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Moderator: Moderatorzy
- xymi
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 263
- Rejestracja: ndz 11 sty, 2015 22:35
- Lokalizacja: Cieszyn/Katowice
Re: Kotlety z kaszy jaglanej i jajek
Lubie, robię dodaje jeszcze startą na małych oczkach marchewkę i cukinie Jako, że nie bardzo mogę smażone to piekę w piekarniku
Można też kaszę jaglaną zastąpić komosą ryżowa. Równie smaczne
Można też kaszę jaglaną zastąpić komosą ryżowa. Równie smaczne