KASHI- jaglne "sushi":)

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez Leeloo » N 22 lut, 2015 23:58

Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7153
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez michal_mg » Pn 23 lut, 2015 14:23

he,he,he -super!
Ja na swoje potrzeby musiałbym tylko przepis lekko zmodyfikować, ale proszę o pomoc techniczną.... jak, i czy wogóle - dajecie rade ugotować kasze jaglaną na tak SYPKI sposób? - u mnie w większym lub mniejszym stopniu się troche skleja. Nie żebym miał uraz psychiczny z tego powodu, ale tak z ciekawości. Moje proporcje to 1:2 kasza/woda i gotuję do wygotowania wody...
nie mam celiakii, a "jedynie" nietolerancje glutenu - między innymi...

Obrazek
michal_mg
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 360
Dołączył(a): Śr 07 maja, 2014 01:05
Lokalizacja: Łódź

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez Anula80 » Pn 23 lut, 2015 17:43

Moja też się skleja :/
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 3668
Dołączył(a): Śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez Leeloo » Pn 23 lut, 2015 19:17

Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7153
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez Anula80 » Pn 23 lut, 2015 19:18

Leeloo jak zwykle niezawodna <całus>
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Anula80
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 3668
Dołączył(a): Śr 07 sie, 2013 07:40
Lokalizacja: Pruszcz Gdański

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez michal_mg » Śr 04 mar, 2015 13:44

o tych patelnianych zabiegach słyszałem, ale jakoś mi nie odpowiadają (wybredny). Z tego co ja zauważyłem to ta gotowana w woreczkach daje się częściej ugotować tak na sypko. Stawiam na to, że odpowiada za to duża ilość wody i wypłukanie się tego co ją skleja. Jednak wartości odżywcze lądują w kanale i musimy wybrać na czym nam zależy.
nie mam celiakii, a "jedynie" nietolerancje glutenu - między innymi...

Obrazek
michal_mg
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 360
Dołączył(a): Śr 07 maja, 2014 01:05
Lokalizacja: Łódź

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez monisiak81 » Śr 04 mar, 2015 13:58

ja wczoraj na kolację skorzystałam z tego przepisu (bo zaopatrzyłam się w książkę) i powiem szczerze REWELACJA :) nie wiedziałam, że taka wyjdzie, bo też zawsze mi wychodziła "klucha" a tymczasem, patelnia 4 minuty gotowania i 10 min pęcznienia :) i super kolacja :) akurat ten sposób na kaszę gotowaną na sypko polecam bo mi się w 100% sprawdził :)
monisiak81
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 280
Dołączył(a): Wt 05 kwi, 2011 11:02
Lokalizacja: Warszawa

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez kojotek » Wt 24 mar, 2015 11:41

u mnie właśnie jest na odwrót i gotowana w torebkach zawsze się skleja.
kojotek
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt 24 mar, 2015 11:35

Re: KASHI- jaglne "sushi":)

Postprzez michal_mg » So 28 mar, 2015 16:02

OT - ryże są przeróżne: brązowe, czerwone, czarne, a gatunków białych jest bardzo dużo. Polecam z Lidla: basmati - spróbujesz to poczujesz różnice od normalnego "parszywka".
nie mam celiakii, a "jedynie" nietolerancje glutenu - między innymi...

Obrazek
michal_mg
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 360
Dołączył(a): Śr 07 maja, 2014 01:05
Lokalizacja: Łódź


Powrót do Kogel Mogel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość