Składniki:
2 szklanki ugotowanej poprzedniego dnia kaszy gryczanej
20 dag drobiowych wątróbek
1 jajko
sól, pieprz
bułka tarta bezglutenowa
5 łyżek oleju
Opis wykonania:
Wątróbki drobiowe opłukać, osączyć, krótko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, ostudzić,pokroić na kawałki. Kaszę wymieszać z pokrojoną wątróbką, dodać 1 jajko, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, panierować w tartej bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Przybrać nacią z selera. Można podawać z surówką lubzieloną sałatą z sosem np. winegret. Przygotowanie tych kotlecików trwa 25 min, porcja dla 4 osób, jest to danie łatwe w wykonaniu, smaczne i zdrowe!
Kotlety gryczane
Moderator: Moderatorzy