Kulki z kaszki kukurydzianej.

Wszystko to co nie ma swojej kategorii w dziale Kuchnia - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1838
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Kulki z kaszki kukurydzianej.

Post autor: kabran »

Przepis z radia, chyba nadaje się do bezglutenowej kuchni:
25 dag kaszki kukurydzianej,
5 dag bryndzy,
2 łyżki masła,
tarta bułka (bezglutenowa),

Kaszkę ugotować w wodzie (na gęsto) - około 20 minut. Gdy będzie gotowa, zdjąć z ognia, dodać bryndzę i masło. Dokładnie wymieszać, posolić do smaku. Bryndza pod wpływem gorąca ma się rozpuścić. Z masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego (albo placuszki), obtaczać w tartej bułeczce i obsmażyć na maśle. Smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno.
ODPOWIEDZ