Biszkopty pieczone w gofrownicy

Wszystko co dla osłody i ochłody - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Anna Frączek
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 104
Rejestracja: sob 01 kwie, 2006 22:25
Lokalizacja: Kielce

Post autor: Anna Frączek »

Ja też zrobiłam te gofry i faktycznie są pyszne. Mam tylko pytanie: czy u Was też tak fatalnie przywierały do gofrownicy??? Nie mam pojęcia jak teraz ją doczyszczę, taka zarośnięta :D
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Awatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1838
Rejestracja: sob 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Post autor: kabran »

Anna Frączek pisze:czy u Was też tak fatalnie przywierały do gofrownicy??
Nie, przed pierwszym pieczeniem posmarowałam obie "powierzchnie piekące" olejem przy pomocy pędzelka. I nie było kłopotów, pięknie się wyjmowały. :zdziw:

[ Dodano: Sob 22 Wrz, 2007 21:37 ]
Spieszę donieść, że z ciasta na gofry wychodzi fantastyczna szarlotka.
2/3 ciasta rozsmarowałam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekłam blat, na to wyłożyłam usmażone jabłka, resztę ciasta i do pieca. Smakuje jak prawdziwa szarlotka, robi się błyskawicznie. Kocham te gofry... :D
A do ciasta warto dodać trochę cynamonu...
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Awatar użytkownika
Patka
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 527
Rejestracja: ndz 28 lis, 2004 17:31
Lokalizacja: Toruń

Post autor: Patka »

słuchajcie czy białka sa niezbędne Pola może tylko żółtka :)
thh-polka
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 191
Rejestracja: czw 01 lut, 2007 08:46
Lokalizacja: Larvik, Norwegia

biszkopty

Post autor: thh-polka »

Patka,

Mysle,ze mozna sprobowac bez bialek. Dodaj troche wody, albo zoltek. Przy wszelkich eksperymentach proponuje uzyc polowy skladnikow. Tym bardziej, ze z tego przepisu wychodzi b.duzo ciastek.
Gdy uzywam gofrownicy, to zawsze wszystko mi sie udaje.
Uwazam tylko zeby ciasto nie bylo za rzadkie.
Powodzenia
Ostatnio zmieniony śr 03 gru, 2008 10:03 przez thh-polka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Karolcia6
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 304
Rejestracja: pt 16 maja, 2008 08:38
Lokalizacja: Skórcz

Post autor: Karolcia6 »

Mmm ale narobiliście mi apetytu, muszę wyprobować te gofry. Ja zawsze robiłam z mieszanki do wypieku chleba i też wychodziły super, ale tym razem zrobię wg tego przepisu:)
Obrazek
agotka_dzemik
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 56
Rejestracja: wt 09 gru, 2008 09:02
Lokalizacja: Skarżysko-Kam.

Post autor: agotka_dzemik »

Te gofry są rewelacyjne, mojej rodzince glutenowej tak bardzo smakowały że aż się śmiała. Siostra co nie lubi moich eksperymentów bg była pod wielkim podziwem U mojego chłopaka w pracy, jak poczęstował nimi to się pytali gdzie takie dobre kupił. Muszę je przed wszystkimi chować aby wszystkiego nie zjedli.
ODPOWIEDZ