Biszkopty pieczone w gofrownicy
Moderator: Moderatorzy
- Anna Frączek
- Forumowicz
- Posty: 104
- Rejestracja: sob 01 kwie, 2006 22:25
- Lokalizacja: Kielce
Ja też zrobiłam te gofry i faktycznie są pyszne. Mam tylko pytanie: czy u Was też tak fatalnie przywierały do gofrownicy??? Nie mam pojęcia jak teraz ją doczyszczę, taka zarośnięta
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
Nie, przed pierwszym pieczeniem posmarowałam obie "powierzchnie piekące" olejem przy pomocy pędzelka. I nie było kłopotów, pięknie się wyjmowały.Anna Frączek pisze:czy u Was też tak fatalnie przywierały do gofrownicy??
[ Dodano: Sob 22 Wrz, 2007 21:37 ]
Spieszę donieść, że z ciasta na gofry wychodzi fantastyczna szarlotka.
2/3 ciasta rozsmarowałam na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekłam blat, na to wyłożyłam usmażone jabłka, resztę ciasta i do pieca. Smakuje jak prawdziwa szarlotka, robi się błyskawicznie. Kocham te gofry...
A do ciasta warto dodać trochę cynamonu...
biszkopty
Patka,
Mysle,ze mozna sprobowac bez bialek. Dodaj troche wody, albo zoltek. Przy wszelkich eksperymentach proponuje uzyc polowy skladnikow. Tym bardziej, ze z tego przepisu wychodzi b.duzo ciastek.
Gdy uzywam gofrownicy, to zawsze wszystko mi sie udaje.
Uwazam tylko zeby ciasto nie bylo za rzadkie.
Powodzenia
Mysle,ze mozna sprobowac bez bialek. Dodaj troche wody, albo zoltek. Przy wszelkich eksperymentach proponuje uzyc polowy skladnikow. Tym bardziej, ze z tego przepisu wychodzi b.duzo ciastek.
Gdy uzywam gofrownicy, to zawsze wszystko mi sie udaje.
Uwazam tylko zeby ciasto nie bylo za rzadkie.
Powodzenia
Ostatnio zmieniony śr 03 gru, 2008 10:03 przez thh-polka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 56
- Rejestracja: wt 09 gru, 2008 09:02
- Lokalizacja: Skarżysko-Kam.
Te gofry są rewelacyjne, mojej rodzince glutenowej tak bardzo smakowały że aż się śmiała. Siostra co nie lubi moich eksperymentów bg była pod wielkim podziwem U mojego chłopaka w pracy, jak poczęstował nimi to się pytali gdzie takie dobre kupił. Muszę je przed wszystkimi chować aby wszystkiego nie zjedli.