Kajmak mleczny (bez glutenu)

Wszystko co dla osłody i ochłody - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Kajmak mleczny (bez glutenu)

Post autor: Agniesia »

Kajmak mleczny (bez glutenu)
autor: Monika Beck-Pietrzak
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,5404 ... EPISY.html

Składniki:
- 1 paczka wafli bezglutenowych
- 1 szklanka mleka w proszku pełnotłustego
- 2 i 1/2 szklanki cukru
- 1 szklanka wody
- cukier wanilinowy ( niekoniecznie)
- 1/2 kostki masła

Sposób przyrządzania:

Mleko w proszku połącz z wodą. Wszystkie składniki włóż do garnka i podgrzej do zagotowania, ciągle mieszając. Gotuj, aż kajmak zacznie gęstnieć. Następnie włóż garnek do zimnej wody i mieszaj do momentu, gdy kajmak będzie gęsty, a kropla nie będzie spływać z talerzyka. Smaruj wafle i układaj jeden na drugim. Następnie przyciśnij deseczką i pozostaw tak na kilka godzin.
Obrazek
Awatar użytkownika
vixi
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 831
Rejestracja: wt 05 paź, 2004 16:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Post autor: vixi »

pychotka :=D>: :=D>: :=D>: :=D>: :=D>:
ODPOWIEDZ