Jakiego cukru żelującego użyć do dżemu?

Wszystko co dla osłody i ochłody - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 71
Rejestracja: pt 23 wrz, 2011 17:05
Lokalizacja: mazowieckie

Jakiego cukru żelującego użyć do dżemu?

Post autor: kamka »

Witam, mam pytanie jakiego cukru żelującego można użyć do zrobienia dżemu? Używałam z firmy celiko, ale niestety się skończył, a jest trudno dostępny. Czy może być ogólnodostępny cukier żelujący? czy można użyć zamiast niego np. agar, czy gumy guar? Robiłam owoce z samym cukrem, ale są za rzadkie.
Celiakia, Hashimoto, ziemniaki, krewetki
Jeli
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 312
Rejestracja: śr 10 mar, 2010 13:07
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Jeli »

kamka,

Konfitura Geliermittel BIO bez cukru, lub agar
kamka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 71
Rejestracja: pt 23 wrz, 2011 17:05
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: kamka »

Dziękuję bardzo, to zaczynam robić konfiturki.
Celiakia, Hashimoto, ziemniaki, krewetki
Awatar użytkownika
mamakubusia
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 215
Rejestracja: wt 07 cze, 2011 22:00
Lokalizacja: Lublin

Post autor: mamakubusia »

JA używam D'oetker:-)))
Moje Małe Niebo:-)
ODPOWIEDZ