Panna Cotta

Wszystko co dla osłody i ochłody - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Panna Cotta

Postprzez Monisiaczka » Pn 28 kwi, 2014 18:41

Panna Cotta

Składniki:
200ml śmietany kremówki (łaciata)
50ml mleka
250g serka mascarpone (piątnica)
3 łyżeczki żelatyny
1 laska wanilii
80g cukru
dowolne owoce lub sos owocowy do podania

Sposób przyrządzania:

Kramówkę, mleko, cukier i ziarenka z laski wanilii podgrzac, do zagotowania, zdjąć z palnika.Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody.
Wszystko zmiksować z serkiem mascarpone.Masę wlać do foremek.Wstawić do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.Podawać z owocami lub sosem owocowym.
Monisiaczka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 134
Dołączył(a): N 19 wrz, 2010 09:26
Lokalizacja: Nowy Sącz

Powrót do Desery i lody

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość