Ryż na mleku kokosowym

Wszystko co dla osłody i ochłody - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Ryż na mleku kokosowym

Postprzez Leeloo » N 01 mar, 2015 10:49

SKŁADNIKI na 2 porcje:

200 ml mleczka kokosowego
250 ml wody
100 g ryżu do risotto (arborio lub carnaroli)
2-3 łyżki ksylitolu
mieszane owoce

Przygotowanie:
Mleczko kokosowe i wodę wlej do garnka i zagotuj.
Wsyp ryż i gotuj na małym ogniu mieszając od czasu do czasu.
Po ok. 15 minutach wsyp cukier.
Gotuj jeszcze przez 2-3 minuty (ryż musi być miękki, ale nie rozgotowany).
Gotowe danie przełóż do miseczek i podawaj z owocami.
Podawaj natychmiast.

źródło:
http://www.lekkowkuchni.pl/2015/02/ryz- ... ocami.html
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7119
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Powrót do Desery i lody

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości