Praliny Rafaello - oczywiście jaglane, oczywiście banalne

Wszystko co dla osłody i ochłody - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Praliny Rafaello - oczywiście jaglane, oczywiście banalne

Postprzez Leeloo » Cz 16 kwi, 2015 21:01

Składniki:

szklanka suchej kaszy jaglanej
2 szklanki mleka
8 łyżek wiórek kokosowych + do obtoczenia
3 banany
2 łyżki ksylitolu/miodu naturalnego
1 łyżeczka cynamonu
migdały


Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną należy podprażyć na suchej patelni, przesypać na sito i przepłukać wodą (pozbędziecie się w ten sposób goryczki). Następnie zalać mlekiem, dodać słodzidło i gotować do wchłonięcia całego płynu na małym ogniu.
2. Kiedy kasza będzie gotowa, zdejmujemy ją z ognia, dodajemy wiórki, cynamon, banany, i mieszamy, najpierw chwilę łyżką a następnie jeszcze ciepłą masę blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do schłodzenia.
3. Po ostygnięciu formujemy z masy kuleczki, do środka dodajemy migdał z obraną wcześniej skórką, i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
4. Odstawiamy na noc albo na kilka godzin do lodówki i gotowe.

Z podanych proporcji wyszło 29 pralinek.



źródło:
http://alepyszota.blogspot.com/2015/04/ ... zenia.html
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7275
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Powrót do Desery i lody

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości