Słodkie kule jaglane .
Bez cukru, mąki, laktozy, soi, jaj, mleka, glutenu.
Bazą każdej jest ugotowana kasza jaglana . Zanim ją ugotujemy , płuczemy ją dokładnie na sitku , moczymy w wodzie, by utraciła gorzki posmak.
Ja zrobiłam taka porcję z 3/4 szlanki kaszy jaglanej gotowanej w 2 szkl. wody , lekko osolonej.
Ugotowaną kaszę blendujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Dzielimy ją na trzy porcję i z każdej zrobimy inne kule.
KULE BIAŁE:
– masa jaglana (zblendowana kasza)
– miód do smaku
-BIG OZ Mix kłąbów gryczanych z prosa i ryżu brązowego ( do kupienia w Almie), dodajemy ich tyle, by masa była gęsta.
KULE ZŁOTE:
-masa jaglana
-BIG OZ Mix kłąbów gryczanych z prosa i ryżu brązowego ( do kupienia w Almie), dodajemy ich tyle, by masa była gęsta.
– Melasa z chleba świętojańskiego firmy Bakra – Zdrowie płynące z natury,
KULE CIEMNE:
-masa jaglana
-łyżka miodu
-starta gorzka czekolada Goplana
-kawałki gorzkiej czekolady
Z NASZYCH SKŁADNIKÓW FORMUJEMY KULKI . GOTOWE PRALINKI WKŁADAMY DO LODÓWKI NA MIN. 3 GODZINY BY ZROBIŁY SIĘ ZWARTE.
wiecej na : http://pichcisz.pl
Słodkie kule jaglane bez mąki i cukru !
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 30
- Rejestracja: wt 10 cze, 2014 09:01