Winiary

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez pariko » N 25 wrz, 2011 18:26

a czemu sama chcesz robić majonez? przecież kielecki jest spox. jem codziennie! bo smaruje nim kanapki i :D wszystko jest oki :) zero biegunek
pariko
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 55
Dołączył(a): N 06 mar, 2011 19:28
Lokalizacja: Krk

Postprzez Ola_la » Pn 26 wrz, 2011 10:25

pariko napisał(a):a czemu sama chcesz robić majonez? przecież kielecki jest spox.


ale nawet Kielecki wciąż ma całą masę składników, których jednak warto unikać.
a domowy majonez to tylko żółtko, sól, pieprz i olej albo oliwa - w dodatku można wybrać olej/oliwę, które są o wiele zdrowsze, niż te w przemysłowych majonezach.
o satysfakcji ze zrobienia domowego majonezu nie wspominając :)
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1253
Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 16:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez pariko » Pn 26 wrz, 2011 16:38

Witam,

Dziekuje za wiadomosc. W odpowiedzi na Pani pytanie z przykroscia informuje, ze na chwile obecna nie posiadamy odpowiednich badan, dzieki którym moglibysmy deklarowac na etykietach, ze produkty Winiary sa produktami bezglutenowymi.

Pozdrawiam serdecznie,

Agnieszka
Serwis WINIARY
www.winiary.pl
pariko
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 55
Dołączył(a): N 06 mar, 2011 19:28
Lokalizacja: Krk

Postprzez Rafal_tata » Śr 28 wrz, 2011 11:15

Bardzo śmieszne :) To niech zrobią ;)
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2895
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez wieczorynka » Cz 29 wrz, 2011 18:39

Winiary nigdy nie były dla mnie wiarygodne. Kilka razy też do nich pisałam i odnoszę wrażenie że oni nie chcą mieć jakiegoś tam zamieszania z produktami bg, nie chcą się w to bawić. Nie wiem czy jest sens ich namawiać.
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 435
Dołączył(a): Pt 25 lut, 2011 12:30
Lokalizacja: Żory

Postprzez pariko » So 01 paź, 2011 23:44

ja nic od nich nie kupuję ...są daleko za murzynami więc skoro tak to niech tam zostaną...
pariko
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 55
Dołączył(a): N 06 mar, 2011 19:28
Lokalizacja: Krk

Postprzez GUTEK » Śr 12 paź, 2011 11:23

Do tej pory używałam majonezu Winiar. Jaki polecacie zamiast tego?
Na diecie od 15.03.2011
Avatar użytkownika
GUTEK
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 286
Dołączył(a): N 24 wrz, 2006 17:12
Lokalizacja: SIERADZ

Postprzez Tomkus » Śr 12 paź, 2011 12:20

Jeśli mnie pamięć nie myli, to będzie dobry Kielecki.
O, nie chcieć, o i nie móc umrzeć chociaż nieco!
Wszystko wypite! Ty tam, nie śmiej się z mych żali!
Wszystko, wszystko wypite! zjedzone! - Cóż dalej?

/Paul Verlaine/
Avatar użytkownika
Tomkus
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 620
Dołączył(a): Pn 08 gru, 2008 13:38
Lokalizacja: Małopolska

Postprzez Okalina » Śr 12 paź, 2011 12:29

W wykazie produktów bezglutenowych są dwa majonezy Roleski- stołowy i tradycyjny, ze znakiem przekreślonego kłosa.
mama Krzysia (13 lat) zdiagnozowanego 16.03.2009
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
Okalina
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 139
Dołączył(a): Pn 16 mar, 2009 17:13
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez wieczorynka » Śr 12 paź, 2011 12:38

Z roleskiego miałam tylko musztardę ale jeśli majonezy ww mają przekreślony kłoś to super.
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 435
Dołączył(a): Pt 25 lut, 2011 12:30
Lokalizacja: Żory

Postprzez BeataS » Śr 12 paź, 2011 13:10

kupiłam musztardę francuską z Roleski i znalazłam wśród ziarenek gorczycy ziarno jęczmienia razem z plewką :( nie kupię już Roleskiego - obraziłam się <:>>
Beata
___________
Colitis Ulcerosa, Celiakia, PSC
Avatar użytkownika
BeataS
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 152
Dołączył(a): Cz 30 gru, 2010 14:15
Lokalizacja: Zawiercie

Postprzez malealekochane » Śr 12 paź, 2011 16:56

o.O lepiej im to zgłoś zamiast sie obrazac:), zapobiegniemy kolejnych wpadek... ja jem tony ich musztardy i jestem mega zadowolona
malealekochane
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 139
Dołączył(a): Cz 18 cze, 2009 15:24
Lokalizacja: Bełchatów

do p. BeatyS

Postprzez Firma Roleski » Pt 14 paź, 2011 10:10

Szanowna Pani,

w nawiązaniu do wpisu dotyczącego zakupionej przez Panią „Musztardy Francuskiej” prosimy uprzejmie o bezpośredni kontakt z naszą firmą w celu wyjaśnienia tego zdarzenia. Będziemy również wdzięczni za przesłanie do nas ww. produktu, żebyśmy mogli go poddać stosownym badaniom laboratoryjnym. "Musztarda Francuska" Firmy Roleski jest produkowana z najwyższej jakości gorczycy, należącej do klasy extra czyli takiej, w której poziom czystości ziarna wynosi 99,9%. Opisany przez Panią przypadek jest pierwszym tego rodzaju zgłoszeniem, dlatego chcielibyśmy bezzwłocznego zbadać całą sprawę i wyjaśnić ją m.in. z dostawcą surowca czyli gorczycy. Pragniemy również przeprosić Panią za wszelkie niedogodności wynikające z zaistniałej sytuacji.

Jednocześnie chcielibyśmy dodać, że we wrześniu br. "Musztarda Francuska" Firmy Roleski została przebadania w Zakładzie Mikrobiologii i Immunologii Klinicznej Centrum Zdrowia Dziecka pod kątem obecności glutenu a otrzymane przez nas w dn. 09.09.2011r wyniki badań wykazały, że w przebadanych produktach glutenu nie wykryto. Co ważne, wysłane do badania produkty pochodziły z naszego magazynu wyrobów gotowych a więc były identyczne z tymi, które są dostępne na półkach sklepowych. Wyniki badań przesłaliśmy m.in. do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i Na Diecie Bezglutenowej, które na ich podstawie a także w oparciu o audyt naszego zakładu, w tym linii produkcyjnych, przeprowadzony przez przedstawiciela Stowarzyszenia przyznało "Musztardzie Francuskiej" certyfikat „Przekreślonego Kłosa”.



Z poważaniem

Monika Marszycka
Manager ds. komunikacji
Firma Roleski Sp. J.
Firma Roleski
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz 13 paź, 2011 14:15
Lokalizacja: Zbylitowska Góra

Re: Winiary

Postprzez md573 » Pt 29 wrz, 2017 00:37

Na stronie internetowej firmy Winiary znalazłam taką informację : "NASZE DESERY SĄ BEZGLUTENOWE.Dbamy o czystość naszych linii produkcyjnych. Możesz być pewny, że produkowane przez nas desery: budynie, galaretki i kisiele są idealną propozycją dla osób, które powinny eliminować ze swojej diety gluten."
https://www.winiary.pl/dbamy/w-trosce-o-diete.html
md573
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 126
Dołączył(a): N 16 lut, 2014 21:29
Lokalizacja: Mielec

Re: Winiary

Postprzez pola13 » Wt 06 lut, 2018 18:26

No właśnie jestem ciekawa jak jest z tymi produktami Winiary. Na galaretkach pojawił sie napis bezglutenowy ale czy ktos pisał moze do nich jak to faktycznie wyglada...?
Avatar użytkownika
pola13
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 23
Dołączył(a): Cz 02 lut, 2017 13:25
Lokalizacja: Gniezno

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość