Polsoja

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Polsoja

Postprzez Nastka » Pt 18 sie, 2006 01:47

Odpowiedź Polsoji:

"Witam!

Dziękujemy bardzo za nadesłane zapytanie.

Na początek pytanie o tofu marynowane: skąd zaczerpnęła Pani informację o tym, że w tofu marynowanym znajduje się ocet? W naszym tofu octu nie ma.

Podajemy listę produktów pod marką POLSOJA, które nie zawierają glutenu, jako składnika; jednak w zakładzie, w którym są wytwarzane przerabiany jest także gluten, więc mogą one zawierać jego tzw. śladowe ilości:
Burger Wegetariański DOmowy
Tofuburgery Warzywne
Tofuburgery Słoneczne
Tofupasztet Myśliwski
Tofupasta z Koperkiem
Tofupasta z Papryką
Tofu Naturalne
Tofu Wędzone
Tofu Marynowane

Pod marką MODERNA znaleźć można także bezglutenowe Falafle - kotleciki wegetariańskie

Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź jest dla Pani wystarczająca - jeśli nie, to poprosimy o kolejny kontakt.

Z poważaniem,"

Tofu marynowane rzeczywiście nie zawiera octu. Powinni pisać o śladowych ilościach na opakowaniach.
Avatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 638
Dołączył(a): Cz 29 sty, 2004 02:12
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez vixi » Pt 18 sie, 2006 08:57

powinni ale jedni robią to na wyrost zaś niektórzy wogóle - szkoda
"...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi - bo nie jesteś sam. Niech dobry Bóg zawsze cię za rękę trzyma..."
Avatar użytkownika
vixi
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 831
Dołączył(a): Wt 05 paź, 2004 16:59
Lokalizacja: Tarnowskie Góry

Postprzez wieczorynka » Cz 30 cze, 2011 16:16

Wznawiam temat. Pisałam właśnie do POLSOJI z zapytaniem i otrzymałam odpowiedz:
Szanowna Pani,



Bardzo dziękuję za wiadomość i przepraszam, że odpisuję dopiero teraz. Poniżej przedstawiam listę naszych produktów, w których nie ma glutenu:



Tofu tradycyjne naturalne

Tofu tradycyjne wędzone

Tofu tradycyjne marynowane

Vege pasta francuska

Pasztet sojowy tradycyjny



Gdyby miała Pani jakieś dodatkowe pytania, proszę o kontakt.



Pozdrawiam



Patrycja Sokólska

Marketing & Promotion Manager

POLSOJA Sp. J.
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 432
Dołączył(a): Pt 25 lut, 2011 12:30
Lokalizacja: Żory

Postprzez wieczorynka » Cz 30 cze, 2011 16:18

Troszkę tego mniej niż w 2006roku :) ja to kupuję.
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 432
Dołączył(a): Pt 25 lut, 2011 12:30
Lokalizacja: Żory

Postprzez malealekochane » Cz 01 wrz, 2011 14:25

ostatnio, dietetyk kazał mi jeść więcej białka roślinnego, chciałam wprowadzić soję, czy ktoś jeszcze spożywa cokolwiek innego z innej firmy sojowego? wczoraj w Organicu procz zawrotnych cen widziałam jakieś inne firmy, w składzie tofu nic nie było podejrzanego i tak się zastanawiam...
malealekochane
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 139
Dołączył(a): Cz 18 cze, 2009 15:24
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez wieczorynka » Pt 02 wrz, 2011 19:22

wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 432
Dołączył(a): Pt 25 lut, 2011 12:30
Lokalizacja: Żory

Postprzez malealekochane » Pt 02 wrz, 2011 19:44

a pisałaś do nich może kiedyś czy coś? niestety nie widzę, nic u nich na stronie ze słowem bezglutenowe
malealekochane
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 139
Dołączył(a): Cz 18 cze, 2009 15:24
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez wieczorynka » Pt 02 wrz, 2011 21:12

ja nie ale znalazłam na forum oto link http://forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=4266
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 432
Dołączył(a): Pt 25 lut, 2011 12:30
Lokalizacja: Żory

Postprzez malealekochane » Pt 02 wrz, 2011 22:19

rzeczywiście!!!! dla pewnosci jeszcze do nich przedzwonie, od razu pytajac gdzie dostarczają swój asortyment. dziękuje Ci bardzo za informacje:))) pozdrawiam
malealekochane
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 139
Dołączył(a): Cz 18 cze, 2009 15:24
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez Ola_la » Pn 05 wrz, 2011 10:15

a ja polecam za www.puszka.pl przepis na domowe tofu:

Składniki:
0,5 szkl. suchych ziaren soi
sok z cytryny (ok.3 łyżki)
0,5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Namoczyć soję na noc, rano odcedzić i przemyć.

- Zmiksować soję w blenderze razem z 3 szkl. wody i przecedzić przez lnianą lub bawełnianą ściereczkę.
- Otrzymaną papkę zmiksować powtórnie w 1 szkl. świeżej wody.
- Przecedzić powtórnie przez ścierkę.
- Otrzymaną serwatkę gotować przez 3 minuty i odstawić z ognia.
- Dodać sok cytrynowy i sól, a następnie mieszać przez chwilę.
- Odstawić wywar na 15-20 minut i przecedzić przez durszlak.
- Odstawić w durszlaku na 2 godziny.

No i mamy ser gotowy - tanio i niezbyt skomplikowanie.

Przepis wypróbowany - naprawdę niewielka to filozofia, poza tym - tanio i pewność tego, "co jest w środku".

A oprócz tego zostaje cała masa okary - czyli wytłoczyn sojowych, które też są wartościowe i można je wykorzystać na rozmaite sposoby. Ja ostatnio dałam do ciasta, dodam do najbliższego chleba, można robić "kotleciki" - na co tylko fantazja pozwoli.
i BEZ CHEMII.

Zamierzam też poeksperymentować z większą ilością soku z cytryny (żeby było bardziej "twarogowe", a innym razem spróbuję zrobić na słodko - do naleśników "z serem".
Ostatnio edytowano Pn 05 wrz, 2011 10:17 przez Ola_la, łącznie edytowano 1 raz
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1252
Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 16:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Basiar » Śr 07 wrz, 2011 08:46

Też robię wg tego przepisu, polecam :) , piekłam z tego nawet " sernik", był bardzo dobry, wszyscy wcinali, aż miło :D
Basiar
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 240
Dołączył(a): Wt 27 paź, 2009 16:19
Lokalizacja: gdynia

Postprzez Agniesia » Śr 07 wrz, 2011 12:10

Ola_la, przepisy zamieszczamy w innym dziale, który poswatał specjalnie do tego celu.
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 893
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań


Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości