Dr Soya

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Dr Soya

Postprzez Nastka » Wt 10 paź, 2006 16:18

Odpowiedź od Dr Soya:
Bardzo dziękuję za maila i zainteresowanie naszymi produktami. Pragne
poinformować, iż w naszej ofercie produktami nie zawierającymi glutenu są:
Napoje sojowe, również smakowe, Budynie sojowe, Napoje Sojowe UHT,
Krówki Sojowe, Krajanka, Kostka oraz Kotlety Sojowe a`la schabowe,
Białko Sojowe 84, Lecytyna Sojowa.
Po więcej informacji zapraszam na naszą stronę http://www.ichem.com.pl
Ostatnio edytowano Wt 10 paź, 2006 18:29 przez Nastka, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 638
Dołączył(a): Cz 29 sty, 2004 02:12
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez -ania- » Wt 10 paź, 2006 20:25

najbardziej zainteresowały mnie krówki sojowe :D jestem namiętnym krówkożercą :D ciekawe gdzie je można kupić?????
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 430
Dołączył(a): Pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Postprzez GosiaM » Pt 13 paź, 2006 11:32

W moim mieście np. możne te produkty w tym również i krówki kupić w sieciach EPI.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 866
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez ania » Wt 17 paź, 2006 07:36

Zdobyłam wczoraj krówki dr Soya w EPI i nie zawahałam się ich użyć :D Przepyszne :P
Avatar użytkownika
ania
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 147
Dołączył(a): Cz 13 paź, 2005 14:02
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez GosiaM » Cz 26 paź, 2006 14:33

Kupiłam krówki. Jednak zadzwoniłam dziś do firmy. Spytałam jakiego syropu skrobiowego używają do produkcji krówek. Ot, tak, dla własnej wiadomości. Bardzo miła pani po chwili do mnie oddzwoniła i powiedziała, że ziemniaczanego. Powiedziała również, że krówki są produkowane na liniach gdzie jest także używany gluten, ale linie są myte. Powiedziałam pani, że jeśli mogliby w podawanym składzie na opakowaniu pisać dokładnie jakiego pochodzenia jest np. syrop skrobiowy, że ziemniaczany, to ludziom na diecie bezglutenowej wiele by to ułatwiło. Pani powiedziała: "weźmiemy to pod uwagę". Fajnie by było.
Chciałam się tą informacją z Wami podzielić.

[ Dodano: Sob 30 Gru, 2006 21:49 ]
Dziś zostało we mnie zasiane ziarenko niepewności odnośnie krówek. Mianowicie: krówki te - kilkanaście sztuk- jest zapakowane w niewielką paczuszkę, na której w składzie nie ma nic podejrzanego (syrop skrobiowy został wyjaśniony, że jest ziemniaczany o czym nawet sama wcześniej piszę) ale zobaczcie skład na papierku jednego z cukierków! jest tam m.in. napisana maltodekstryna!! i ponoć ona może być pszenna?? bo ja żyję sobie w przekonaniu, że ona jest ziemniaczana!!

[ Dodano: Sro 03 Sty, 2007 16:12 ]
Maltodekstryna użyta przy produkcji krówek jest ziemniaczana. Dzwoniłam dziś do firmy i rozmawiałam z głównym technologiem.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 866
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez idka_7 » Cz 29 maja, 2008 13:10

Gosia dzielna ;) I nikt nie chciał się cieszyć razem z Tobą... a ile kasy trzeba na te dochodzenia na telefony wydać...

a wracając do krówek przepyszne ;) Znalazłam wczoraj w małym osiedlowym sklepiku ;) Kobieta ma zaopatrzenie i miło że wszystko wyjaśnione ;)
idka_7
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 197
Dołączył(a): Śr 30 kwi, 2008 13:02
Lokalizacja: Toruń

Postprzez mama Krzysia » Cz 29 maja, 2008 17:09

czytam te posty i sama już niewiem GosiaM PISZE ŻE ;;MALTODEKSTRYNA ; może być pszenna mój gastrolog mówił że jest ona jak najbardziej bezpieczna dla osób na diecie bezglutenowej...
Obrazek;
Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia
Avatar użytkownika
mama Krzysia
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 121
Dołączył(a): Pn 14 maja, 2007 16:32
Lokalizacja: Wschowa

Postprzez dzuzka86 » Wt 08 sty, 2013 16:27

Witajcie!
Mam takie pytanie czy spotkał się ktoś z Was z batonami sojowymi Dr Soya poleca np. z amarantusem w polewie czekoladowej czy arachidowy w polewie czekoladowej. Czy są to produkty bezglutenowe?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
dzuzka86
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 95
Dołączył(a): Cz 12 lip, 2012 16:02
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA

Postprzez dzuzka86 » Cz 17 sty, 2013 13:13

Jak widzę nikt nie spotkał się z takimi batonami. Dlatego uściślam swoje zapytanie o skład. Czy skład tych smakołyków jest bezpieczny i bezglutenowy. Skład: polewa czekoladowa (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa - emulgator, E476 - emulgator, wanilina - aromat), tłuszcz cukierniczy, cukier, białko sojowe (24,5%), orzechy arachidowe, lecytyna rzepakowa - emulgator, sól, aromat.
Będę wdzięczna za podpowiedź.
dzuzka86
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 95
Dołączył(a): Cz 12 lip, 2012 16:02
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA

Postprzez Ola_la » Cz 17 sty, 2013 13:19

dzuzka86 napisał(a):aromat


warto dowiedzieć się, co to za "aromat" na końcu występuje.
bywają z pszenicy.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1252
Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 16:39
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez dzuzka86 » Cz 17 sty, 2013 13:40

Dzięki też właśnie zastanawiam się nad tym aromatem. Będę drążyć dalej temat ;)
dzuzka86
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 95
Dołączył(a): Cz 12 lip, 2012 16:02
Lokalizacja: MAŁOPOLSKA


Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości