Knorr

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Knorr

Postprzez renatka84 » N 15 paź, 2006 13:26

Przeglądając forum znalazłam opisy kostek rosołowych itp firmy winiary, pobiegłam do szafki gdzie taki właśnie trzyma moja mama i okazało sie ze faktycznie na pudełku jest wyszczególnione że zawierają gluten. Obok leżały tez kostki knorr ale na nich nie znalazłam żadnej adnotacji. Po przeszukaniu internetu nie udało mi sie również znaleźć polskiej strony producenta lub importera.
I tu moje pytanie:
Wie ktoś czy kostki knorr tez zawierają gluten ??
Avatar użytkownika
renatka84
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 52
Dołączył(a): Pt 11 cze, 2004 22:58
Lokalizacja: Kraków

Postprzez -ania- » N 15 paź, 2006 16:13

z tego co sie orientuję, to kostki knorra są glutenowe. bo tak wynika z listy producenta. tzn na tej liście są produkty bezglutenowe, a kostek na niej nie ma. sprawdx jeszcze pod informacją od producenta pod tematem nestle. ja w każdym bądź razie nie używam. choć bardzo mi brakuje takiego produktu w wersji bezglutenowej

[ Dodano: Sro 14 Lut, 2007 08:18 ]
Dzwoniłam do knorra w temacie glutenowości kostek rosołu warzywnego i pani powiedziała mi, że zawierają śladowe ilości glutenu.
Obrazek
Pobierz Deklarację Członkowską i przyłącz się do nas!
-ania-
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 430
Dołączył(a): Pt 12 maja, 2006 21:25
Lokalizacja: ostrołęka

Postprzez estera winiarz » Pt 24 sie, 2007 15:44

we włoskima wykazie kostki knoor nie zawieraja glutenu
estera winiarz
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt 07 sie, 2007 14:43
Lokalizacja: włochy

Postprzez Asia.23 » Pt 04 kwi, 2008 10:47

To w końcu zawierają kostki knorr gluten czy nie??
Asia.23
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Śr 12 mar, 2008 11:39
Lokalizacja: Augustówka

Postprzez GUTEK » Wt 08 kwi, 2008 19:09

prawdopodobnie - tak
Na diecie od 15.03.2011
Avatar użytkownika
GUTEK
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 280
Dołączył(a): N 24 wrz, 2006 17:12
Lokalizacja: SIERADZ

Postprzez Nastka » N 27 kwi, 2008 23:16

Na stronie Unilever widnieje "lista produktów, które mogą być elementem diety bezglutenowej":
http://www.unilever.pl/resources/faq.asp
Obrazek
Avatar użytkownika
Nastka
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 638
Dołączył(a): Cz 29 sty, 2004 02:12
Lokalizacja: Gdańsk

Unilever

Postprzez mlobko » Wt 29 kwi, 2008 20:40

O to to samo co mnie przesłano. Mam to tam gdzie nie mogę napisać bo zaraz link mi wytną. Ale jest to w moim podpisie.
Avatar użytkownika
mlobko
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 34
Dołączył(a): N 27 sty, 2008 20:38
Lokalizacja: Płońsk

Postprzez głodna » Pt 02 maja, 2008 22:38

Panie Marcinie, adres do którego tak Pan nas zachęca już znamy. Jeżeli ktoś będzie odczuwał nieodpartą potrzebę odwiedzenia tej strony, to zapewne to zrobi. Właściwie to nie wiem jak zdefiniować to co Pan robi, czy raczej nieudolnie usiłuje robić. Nasza społeczność powinna działać, i mam wrażenie, że to robi, w celu ułatwienia życia wszystkim celiakom. Być może Pan usiłuje zrobić z tego biznes - bardzo proszę, ale nie w tym miejscu. Pana posty wyglądają tylko i wyłącznie na reklamę własnej strony.
głodna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Pn 10 mar, 2008 18:55
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Rafal_tata » So 03 maja, 2008 10:33

mlobko napisał(a):O to to samo co mnie przesłano. Mam to tam gdzie nie mogę napisać bo zaraz link mi wytną. Ale jest to w moim podpisie.
głodna napisał(a):bardzo proszę, ale nie w tym miejscu. Pana posty wyglądają tylko i wyłącznie na reklamę własnej strony.

"głodna" ma rację, jednak prosiłbym dyskutować na ten temat w osobnym wątku. Obydwa posty to offtopic.
@mlobko, podobno zostałeś pouczony przez Administratora co do reklam. W regulaminie jest też zapis o uporczywym reklamowaniu...
Proszę o powrót do tematu wątku.
Ostatnio edytowano So 03 maja, 2008 19:57 przez Rafal_tata, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez anita marzec » Cz 16 paź, 2008 11:24

Mlobko od kiedy znalazlam na twojej stronie info o kostkach Knorr to je kupuje ,ale teraz to juz sama nie wiem czy sa one bez glutenu czy nie ?

[ Dodano: Czw 16 Paź, 2008 11:30 ]
dzwonilam do Knorr i pani mi powiedziala ze kostki Knorr: Rosol z Kury nie zawieraja glutenu .
anita marzec
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pn 22 wrz, 2008 16:37
Lokalizacja: Jedrzejow

Postprzez Manga » Cz 16 paź, 2008 16:27

pomocny link
http://www.knorr.pl/index.php?page=18

[ Komentarz dodany przez: Rafal_tata: Czw 16 Paź, 2008 22:14 ]
//link był źle zapisany - poprawiłem
Ostatnio edytowano Cz 16 paź, 2008 22:13 przez Manga, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
Manga
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 264
Dołączył(a): Pt 11 lip, 2008 15:00
Lokalizacja: :)

Postprzez edyta » N 19 paź, 2008 21:37

Co do tej listy z Unilever miałabym zastrzeżenia " Rama Cremefine do ubijania 225g" na spisie ma mąkę pszenną (wiem bo jakiś czas temu stałam przed dylematem czy zakupić i czytałam spis), chyba ze coś się ostatnio zmieniło,
Ostatnio edytowano N 19 paź, 2008 21:38 przez edyta, łącznie edytowano 1 raz
mamuśka Mariuszka
Avatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 212
Dołączył(a): Wt 27 gru, 2005 23:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Postprzez Sheep » Wt 20 sty, 2009 16:18

Przeklejam post użytkownika "Karolcia6", który wkleiła w niewłaściwym miejscu:

Karolcia6 napisał(a):Pewnie nie piszę w odpowiednim miejscu, ale nie wiem gdzie miałam to umieścić. Temat co prawda dotyczy Winiary, a ja mam pytanie co do "Przyprawy w mini kostkach" Knor. W składzie jest m. in. maltodekstryna otrzymana ze skrobi i ogólnie skrobia.
Jeśli w jakimkolwiek produkcie w składzie występuje skrobia, ale nie napisano jaka, to czy można to jeść?
Obrazek
Avatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1433
Dołączył(a): Cz 15 gru, 2005 21:36
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Karolcia6 » Wt 20 sty, 2009 16:33

Przepraszam, po prostu podczas korzystania z funkcji SZUKAJ błędnie wpisałam nazwę Knorr :oops:

Sheep: Nie ma problemu.
Z przyczyn technicznych nie mogę przenieść inaczej takiego posta, jak tylko wklejając go w treść swojego. Dlatego musiałam wyjaśnić, czemu tak zrobiłam :)
Ostatnio edytowano Śr 21 sty, 2009 10:54 przez Karolcia6, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Avatar użytkownika
Karolcia6
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 304
Dołączył(a): Pt 16 maja, 2008 08:38
Lokalizacja: Skórcz

Postprzez Magdalaena » Pt 23 sty, 2009 01:15

Karolcia6 napisał(a):Jeśli w jakimkolwiek produkcie w składzie występuje skrobia, ale nie napisano jaka, to czy można to jeść?
Jest to pytanie głęboko filozoficzne. Zgodnie z przepisami producent ma obowiązek zamieścić na opakowaniu ostrzeżenie o alergenach. Więc jeśli nie pisze "zawiera gluten", to znaczy, że skrobia jest bezglutenowa np. kukurydziana. OD Ciebie zależy na ile wierzysz producentom.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Avatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1368
Dołączył(a): Pt 02 sty, 2004 14:28
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron