Miałąm przyjemność pracować w tym zakładzie co prawda bardzo dawno temu ale na czystość kładli szczególny nacisk.Po zakończeniu produkcji całą linię myło się gorącą bieżącą wodą z dodatkiem np.chloru i potem dokładnie się płukało.Cała hala produkcyjna była myta po każdej zmianie.Laborantka pobierała wymazy z różnych miejsc na linii produkcji i badano pod kątem czystości i czegoś tam jeszcze nie pamiętam dokładnie.Higiena przez pracowników też była dokładnie przestrzegana i często kontrolowana-pobierano nawet wymazy z dłoni ludzi którzy mieli bezpośredni kontakt z wytwarzanym produktem chociaż obowiązywały rękawiczki jednorazowe i maski.
Myślę że jeśli złożyli taką deklarację to warto im zaufać.
SM Mlekovita
Moderator: Moderatorzy
no nie wierzę!? zwrot w zdrową stronę, inaczej niż wszędzie do tej pory?sia pisze:Ucieszycie się
wprowadzamy zmiany w składzie naszych produktów poprzez zmiane sygopu glukozowo-fruktozowego na cukier oraz zmianę skrobi modyfikowanej na skrobie natywną, która nie poddawana jest żadnym modyfikacjom. (...)
ucieszyłam się, niewątpliwie .
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
Wczoraj otrzymałam odpowiedź w sprawie badań Jogurtu Polskiego. Badanie przeprowadzało laboratorium Nuscana z Poznania. Wynik jest poniżej granicy wykrywalności.
Odnośnie mycia linii - rozmawiałam m.in. z firmą Zott na temat Jogobelli. Proces mycia i dezynfekowania linii jest wieloetapowy. W mleczarstwie nic się nie pyli, więc są w stanie domyć urządzenia. Owszem, zaniepokoiło mnie stwierdzenie, że mycie odbywa się w obiegu zamkniętym, ale też nie doczytałam nigdzie nic o problemach po spożyciu jogurtów Zotta. Pytałam o szczegóły, bo informacja, którą firma udostępnia, była dla mnie niejednoznaczna, a moje dziecko reaguje na dopuszczalną ilość glutenu w produktach bezglutenowych (20 ppm)
Odnośnie mycia linii - rozmawiałam m.in. z firmą Zott na temat Jogobelli. Proces mycia i dezynfekowania linii jest wieloetapowy. W mleczarstwie nic się nie pyli, więc są w stanie domyć urządzenia. Owszem, zaniepokoiło mnie stwierdzenie, że mycie odbywa się w obiegu zamkniętym, ale też nie doczytałam nigdzie nic o problemach po spożyciu jogurtów Zotta. Pytałam o szczegóły, bo informacja, którą firma udostępnia, była dla mnie niejednoznaczna, a moje dziecko reaguje na dopuszczalną ilość glutenu w produktach bezglutenowych (20 ppm)
pozdrawiam, Magda
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Zmywarki też myją naczynia w obiegu zamkniętym...
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia