Delecta

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1431
Rejestracja: czw 15 gru, 2005 20:36
Lokalizacja: Warszawa

Re: delcta 27.11.08

Post autor: Sheep »

chojny997 pisze: Ciasta w proszku
Duża Blacha Ciasto o smaku czekoladowym
No dobra - na stronie ich jak byk stoi:
"Składniki:
cukier, skrobia pszenna, kakao (4%), modyfikowana skrobia ryżowa, glukoza, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan sodu, kwaśny węglan sodu; emulgator (syrop glukozowy,
E 472a, E 472b, mleko w proszku,
E 450), sól, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; etylowanilina"

Czy mam założyć, że jest to skrobia bezglutenowa? Bo kurczę jakoś mi się nie chce wierzyć...
Obrazek
Awatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 161
Rejestracja: pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Post autor: agadenver »

a co z syropem glukozowym? on też bezglutenowy? też jakoś mi się nie chce wierzyć
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

Pod względem technologicznym syrop glukozowy jest OK.
Awatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 161
Rejestracja: pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Post autor: agadenver »

A ta skrobia? Dalej mnie męczy...
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

Raczej bym nie ufał, że czyszczą ją do poziomu poniżej 20ppm :)
ODPOWIEDZ