Delecta

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Re: delcta 27.11.08

Postprzez Sheep » Pn 01 gru, 2008 22:19

chojny997 napisał(a):Ciasta w proszku
Duża Blacha Ciasto o smaku czekoladowym


No dobra - na stronie ich jak byk stoi:
"Składniki:
cukier, skrobia pszenna, kakao (4%), modyfikowana skrobia ryżowa, glukoza, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: kwaśny pirofosforan sodu, kwaśny węglan sodu; emulgator (syrop glukozowy,
E 472a, E 472b, mleko w proszku,
E 450), sól, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; etylowanilina"

Czy mam założyć, że jest to skrobia bezglutenowa? Bo kurczę jakoś mi się nie chce wierzyć...
Obrazek
Avatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1433
Dołączył(a): Cz 15 gru, 2005 21:36
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez agadenver » Pt 26 lis, 2010 10:11

a co z syropem glukozowym? on też bezglutenowy? też jakoś mi się nie chce wierzyć
Avatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 161
Dołączył(a): Pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Postprzez Rafal_tata » Pn 29 lis, 2010 23:03

Pod względem technologicznym syrop glukozowy jest OK.
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez agadenver » Wt 30 lis, 2010 08:52

A ta skrobia? Dalej mnie męczy...
Avatar użytkownika
agadenver
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 161
Dołączył(a): Pn 19 maja, 2008 19:47
Lokalizacja: Ostrowiec Św.

Postprzez Rafal_tata » Wt 30 lis, 2010 10:12

Raczej bym nie ufał, że czyszczą ją do poziomu poniżej 20ppm :)
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2660
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Poprzednia strona

Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości