Drodzy Państwo,
Jest nam niezmiernie przykro, że odtychczasowe odpowiedzi na zapytania dotyczące zawartości glutenu w lodach Zielonej Budki były niepełne.
Mamy nadzieję, że poniższa odpowiedź okaże się wyczerpująca i rozwieje Państwa wątpliwości:
Pragniemy poinformować, że posiadamy szeroką i bardzo różnorodną ofertę smacznych lodów zarówno dla dzieci jak i dorosłych, które nie zawierają takiego składnika.
W większości nasza ofert wolna jest od ryzyka związanego ze spożyciem glutenu.
Współpracujemy od lat z wyselekcjonowaną grupą zaufanych dostawców i bazujemy na udostępnianych nam przez nich specyfikacjach ich produktów.
Sami również nie stosujemy takiego składnika w mieszankach lodowych.
Spośród naszych produktów jedynie kilku nie możemy polecić ze względu na ryzyko związane z zawartością glutenu.
Aby ograniczyć ryzyko proponujemy nie spożywać następujących naszych lodów:
- Impresja Tiramisu – opakowanie plastikowe 1 L (gluten zawarty jest w mini biszkoptach)
- Impresja Apple Pie – opakowanie plastikowe 1 L (gluten zawarty jest w mini biszkoptach)
- rożki Ibiza (gluten zawarty jest waflach)
- Sexy z sosem wiśniowym (gluten zawarty jest w grysie waflowym znajdującym się w polewie)
- kanapka Santini (gluten zawarty jest kruchych ciastkach)
- Bianco & Nero Mini rożki (gluten zawarty jest wafelkach)
Poza wymienionymi powyżej produktami pozostałe produkty wolne są od glutenu.Mamy nadzieję, że nasza odpowiedź pomoże w podejmowaniu codziennych decyzji zakupowych.
Z poważaniem,
Aleksandra Lisowska
Public Relations
Zielona Budka
Zielona Budka
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 2
- Rejestracja: pn 02 lip, 2007 10:34
- Lokalizacja: Warszawa
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Po pierwsze witamy na forum, miło z Pani strony, że jako przedstawiciel firmy Zielona Budka zachciała Pani napisać na forum osobiście.
Pisze Pani, że
Pisze Pani, że
Na forum jednak pojawiły się informacje jakoby współpracowali Państwo z ZPZ Lublin, a przedstawiciel tej firmy w rozmowie telefonicznej stwierdził, że nie posiadają żadnej informacji na temat zawartości glutenu w ich produktach, mimo to, że w zakładzie na liniach produkcyjnych pojawiają się także inne rośliny, w tym zboża. Czy dostają Państwo od współpracujących firm specyfikacje dotyczące zawartych (lub nie zawartych) alergenów?W większości nasza ofert wolna jest od ryzyka związanego ze spożyciem glutenu.
Współpracujemy od lat z wyselekcjonowaną grupą zaufanych dostawców i bazujemy na udostępnianych nam przez nich specyfikacjach ich produktów.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Nowicjusz
- Posty: 2
- Rejestracja: pn 02 lip, 2007 10:34
- Lokalizacja: Warszawa
Witam ponownie,
Informacja o dostawcy ZPZ Lublin jest błędna. Zielona Budka nie współpracuje z tym dostawcą.
Każdy dostawca, który deklaruje z nami wspolprace, jest zoobowiazany do przedstawienia nam pelnej specyfikacji jakosciowej produktu. Daltego też posiadamy na ten temat pełne informacje- również odnośnie kontaktu z glutenem.
Z chęcią odpowiem na wszelkie dalsze pytania.
Informacja o dostawcy ZPZ Lublin jest błędna. Zielona Budka nie współpracuje z tym dostawcą.
Każdy dostawca, który deklaruje z nami wspolprace, jest zoobowiazany do przedstawienia nam pelnej specyfikacji jakosciowej produktu. Daltego też posiadamy na ten temat pełne informacje- również odnośnie kontaktu z glutenem.
Z chęcią odpowiem na wszelkie dalsze pytania.
Rafal_tata pisze:Po pierwsze witamy na forum, miło z Pani strony, że jako przedstawiciel firmy Zielona Budka zachciała Pani napisać na forum osobiście.
Pisze Pani, żeNa forum jednak pojawiły się informacje jakoby współpracowali Państwo z ZPZ Lublin, a przedstawiciel tej firmy w rozmowie telefonicznej stwierdził, że nie posiadają żadnej informacji na temat zawartości glutenu w ich produktach, mimo to, że w zakładzie na liniach produkcyjnych pojawiają się także inne rośliny, w tym zboża. Czy dostają Państwo od współpracujących firm specyfikacje dotyczące zawartych (lub nie zawartych) alergenów?W większości nasza ofert wolna jest od ryzyka związanego ze spożyciem glutenu.
Współpracujemy od lat z wyselekcjonowaną grupą zaufanych dostawców i bazujemy na udostępnianych nam przez nich specyfikacjach ich produktów.
Z wielką przyjemnością jadłam lody Zielonej Budki kiedy jeszcze mogłam. Cieszę się, że niektóre z nich mogą okazać się ponownie w moim zasięgu. Proszę tylko o wyjaśnienie tego sformułowania o ryzyku glutenowym. Czy to jest jednoznaczne z tym, że produkt jest bezglutenowy? Czy Zielona Budka robiła badania swoich produktów na zawartość glutenu albo ma taki zamiar? Znaczek przekreślonego kłosa rozwiałby wszystkie moje obawy ...