Hochland

Dane o produktach otrzymane bezpośrednio od ich producentów.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez GosiaM » Wt 25 lip, 2006 21:14

Hm, cóż, w sumie racja...
ja czasem daję córce serki topione śmietankowe hochland, albo takie w pudełeczku do smarowania na chleb, nie pamietam dokładnie nazwy, bo w sumie dawno już ich nie kupowałam, ostatnio mieszam zwykły biały ser ze śmietaną i np. pomidorami czy papryką.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 866
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez ania » Śr 26 lip, 2006 08:36

Niby nie jest to powód do zaufania, ale nie możemy dać się zwariować. Jest dużo produktów bezglutenowych, które nie posiadają znaku przekreślonego kłosa, sa także produkty sprawdzone, ze znakiem, które mimo zapewnień zawierają niepożądane składniki(ktoś tu niedawno napisał o uważnym czytaniu etykiet).
Avatar użytkownika
ania
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 147
Dołączył(a): Cz 13 paź, 2005 14:02
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Celiak » So 29 wrz, 2007 22:01

Czytam skrupulatnie informacje umieszczone przez Was i czekam jaki będzie rezultat - MOŻNA, CZY NIE MOŻNA ? Przyznam, że często nie wiem, tak jest w wątku dotyczącym firmy HOCHLAND.
Wniosek, który się nasuwa to: DECYZNA NALEŻY DO CIEBIE!
Podam dziecku ser firmy Hochland, chociaż nie jestem przekonana, czy zrobię dobrze. W którymś z postów przeczytałam informację również zameszczoną przez Was - "jeśli nie jesteś pewna produktu to nie ryzykuj".
Sama nie wiem co robić........
Celiak
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 62
Dołączył(a): Cz 29 mar, 2007 12:29
Lokalizacja: Legnica

Postprzez GosiaM » So 29 wrz, 2007 22:32

Celiak, ja daję mojemu dziecku ser topiony Hochland śmietankowy.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 866
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Sheep » N 30 wrz, 2007 19:27

Moim zdaniem można jeść i ja jem czasem - topione i w plasterkach, ale zawsze czytam skład. Tego z szynką albo innym mięskiem z zasady nie ruszam.
Obrazek
Avatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1433
Dołączył(a): Cz 15 gru, 2005 21:36
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez edyta » N 20 lip, 2008 20:07

My też jadami serki od czasu do czasu. I dotychczas żadnych dolegliwości nie stwierdziliśmy. Ale fakt, wszystko zawsze czytamy, w mniejszych sklepach juz sie nawet nie dziwia i sami wyciągają skład jak nas widzą :)
mamuśka Mariuszka
Avatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 212
Dołączył(a): Wt 27 gru, 2005 23:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Postprzez głodna » Pn 21 lip, 2008 21:33

A propos serków topionych i żółtych. Ze 2 miesiące temu w audycji Dobroń na 3-ce była lekarz, specjalistka od żywienia, która mówiąc o mleku w proszku wyraziła się: "powoduje, że ściana jelit jest przerzedzona jak stare prześcieradło" i odradzała jedzenie serków topionych zawierających mleko w proszku (podobnie jak niektóre jogurty, budynie, sosy), a poza tym zawierających antybiotyki. Co do serów żółtych to odradzała jedzenie tanich, dojrzewających zbyt krótko, zawierających szkodliwe transtłuszcze.
głodna
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Pn 10 mar, 2008 18:55
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez NIKO » Pn 21 lip, 2008 22:09

moj synek takze je serki Hochland, topione i w plasterkach[synek jest na diecie od trzech lat]
NIKO
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): Pn 07 lip, 2008 21:41
Lokalizacja: GRUTA

Postprzez macka » Cz 31 lip, 2008 19:34

moja córeczka jest na diecie od lutego i prawie codziennie je serek topiony Hochland śmietankowy.Najbardziej go lubi.Do tej pory nie ma obiaw,nawet kupki robi twarde.Mam nadzieję że w tych serkach nie ma glutenu, bo się załamię.
macka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): Śr 12 mar, 2008 19:23
Lokalizacja: chelmza

Postprzez Agap29 » Cz 02 paź, 2008 08:54

czytam Wasze wypowiedzi na temat produktów firmy Hochland, ale nikt nie wspomina (chyba że się mylę) o serku twarogowym Almette. Ja uwielbiam ten z ziołami. Na diecie jestem od niedawna i od niedawna tu zaglądam. Dajcie znać czy ktoś używa Allmette.
Agap29
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Dołączył(a): So 27 wrz, 2008 08:15
Lokalizacja: Zegrze Pomorskie

Postprzez GosiaM » Cz 02 paź, 2008 22:42

Agap29 napisał(a):Dajcie znać czy ktoś używa Allmette.

Moja córka je almette.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 866
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Małgorzata » Pt 03 paź, 2008 08:52

głodna napisał(a):A propos serków topionych i żółtych. Ze 2 miesiące temu w audycji Dobroń na 3-ce była lekarz, specjalistka od żywienia, która mówiąc o mleku w proszku wyraziła się: "powoduje, że ściana jelit jest przerzedzona jak stare prześcieradło" i odradzała jedzenie serków topionych zawierających mleko w proszku (podobnie jak niektóre jogurty, budynie, sosy), a poza tym zawierających antybiotyki. Co do serów żółtych to odradzała jedzenie tanich, dojrzewających zbyt krótko, zawierających szkodliwe transtłuszcze.


Myślę, że tu jest problem. Hochlandy topione raczej na pewno nie zawierają glutenu (chyba oprócz tego niepewnego z szynką - zawsze trzeba czytać składy!!!), problem z nimi polega na tym, że nie jest to ekologiczna, zdrowa żywność, którą powinno się spożywać codziennie. Mój syn też je lubi, ale zdecydowanie nie pozwalam mu ich jeść często.
Obrazek
Avatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1584
Dołączył(a): Pn 03 sty, 2005 23:56
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Agap29 » Pt 03 paź, 2008 09:19

Dzięki Gosia M. Czyli mogę zajadać się Almette.
Agap29
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 3
Dołączył(a): So 27 wrz, 2008 08:15
Lokalizacja: Zegrze Pomorskie

Postprzez Demon » So 08 sie, 2009 20:51

Almette z chrzanem..Mmm..uwielbiam go! I ten nowy - o pomidorowym smaku. Rewelacja! :D
Demon
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 90
Dołączył(a): Śr 29 lip, 2009 23:31
Lokalizacja: Łodż

Postprzez malealekochane » So 08 sie, 2009 21:03

mam przed sobą serek śmietankowy hochland i widze w skladzie skrobie, czy dowiadywaliscie sie o jaka chodzi dzwoniac tam? bo jak zawsze brak oznaczenie z czego ta skrobia...
malealekochane
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 139
Dołączył(a): Cz 18 cze, 2009 15:24
Lokalizacja: Bełchatów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Informacje od firm

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron