Szanowny Panie!
W odpowiedzi na pytanie o obecność glutenu w naszych syropach, informujemy, że w syropach PAOLA są używane surowce, które spełniają wymagania alergenów.
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 nr 137 poz. 966 z późn. zm). Żaden z surowców używanych do produkcji syropu nie posiada właściwości alergennych.
Z poważaniem
Syropy owocowe Paola
Moderator: Moderatorzy
Boska odpowiedź, uwielbiam takie.
Szkoda tylko, że mój organizm nie chce działać zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 nr 137 poz. 966 z późn. zm)
i reaguje na wszystko, co kiedyś było pszenicą.
A organizmy niektórych tak reagują na kukurydzę.
A jeszcze innych na coś innego.
Aha - fascynuje mnie jeszcze to sformułowanie:
i tak nie zamierzałam kupować tych ulepków, ale niezmiennie jest mi przykro, jak czytam takie głupoty i taki bełkot bez sensu.
Szkoda tylko, że mój organizm nie chce działać zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 nr 137 poz. 966 z późn. zm)
i reaguje na wszystko, co kiedyś było pszenicą.
A organizmy niektórych tak reagują na kukurydzę.
A jeszcze innych na coś innego.
Aha - fascynuje mnie jeszcze to sformułowanie:
?????nomado pisze:surowce, które spełniają wymagania alergenów
i tak nie zamierzałam kupować tych ulepków, ale niezmiennie jest mi przykro, jak czytam takie głupoty i taki bełkot bez sensu.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski