Celiko

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

Celiko

Postprzez mietka » Wt 28 kwi, 2015 22:36

Znalazłam u mnie w sklepie budyń i galaretkę bez glutenu firmy Celiko,na razie wypróbowałam budyń,jest ok. Czy macie jakieś informacje na temat tej firmy? :569:
mietka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 12
Dołączył(a): Pt 20 lut, 2015 14:40

Re: Celiko

Postprzez Leeloo » Wt 28 kwi, 2015 22:53

Celiko to wieloletni producent żywności bezglutenowej. wystarczy wpisać w google lub na forum:

http://www.celiko.com.pl/o-nas,52

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=celiko&start=30

viewtopic.php?f=3&t=7211&hilit=celiko
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7118
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Celiko

Postprzez mietka » Śr 29 kwi, 2015 11:08

dziękuję,jestem nowa i wszystkiego się dopiero uczę
mietka
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 12
Dołączył(a): Pt 20 lut, 2015 14:40

Re: Celiko

Postprzez Justyna1982 » Śr 29 kwi, 2015 13:11

Celiko pojawił się też w Kauflandach mają fajne miksy na ciastka, chleb itp ja uwielbiam tortille (miks na makaron z tyłu przepis na trotille)
Dwa bezglutki - mama i syn :) Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.
Justyna1982
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 522
Dołączył(a): Śr 20 paź, 2010 16:47
Lokalizacja: Rydułtowy

Re: Celiko

Postprzez Leeloo » Śr 29 kwi, 2015 23:14

Celiko widziałam też w Leclercu i Auchanie (Warszawa), ale nawet w jakiś podziemnym markecie w centrum :galy2:
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7118
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

kisiel i budyń Celiko

Postprzez Domania80 » Wt 22 sie, 2017 11:58

Witajcie. Jestem na diecie od czerwca. Bardzo się pilnuje i zaopatruję tylko w sklepach sprawdzonych i w produkty tez tylko z przekreślonym kłosem lub też z pewnych firm. Jakiś czas temu zakupiłam kisiel i budyń firmy Celiko. Tydzień temu na podwieczorek ugotowałam sobie kisiel i po około godzinie bardzo mnie zaczął brzuch boleć. Przeanalizowałam to co jadłam i piłam tego dnia i tylko ten kisiel był nowym produktem tego dnia. Wczoraj ponowiłam próbę z budyniem tej firmy i jeszcze gorsza reakcja niż przy kisielu. Ból brzucha, przelewanie w żołądku, pod żebrami z prawej strony wyczułam bolesny ucisk. Po nocy już jest ok. Również nic nowego nie jadłam ani nie piłam tego dnia tylko ten budyń. Skąd może być taka reakcja? Co w tych produktach jest podejrzanego? Przecież to sprawdzona firma? Czy ktoś również tak miał?
Domania80
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Pt 17 lut, 2017 14:51

Re: Celiko

Postprzez ryska » Wt 22 sie, 2017 20:51

ja tak mam po wszystkich budyniach, kiślach i produktach o takiej papkowatej konsystencji. Bo to właśnie o konsystencję (chyba) u mnie chodzi. Ona wywołuje takie dziwne reakcje jelit.
Avatar użytkownika
ryska
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 58
Dołączył(a): Wt 21 lut, 2017 12:54

Re: Celiko

Postprzez Gos!a » So 26 sie, 2017 12:55

Kupuję często produkty Celiko - gotowe mieszanki i ja nie mam po nich żadnych przykrych rewolucji u mnie nic złego się nie dzieje, chociaż budyniu i kisielu od nich jeszcze nie próbowałam.
Ostatnio edytowano So 26 sie, 2017 14:36 przez Gos!a, łącznie edytowano 1 raz
Gos!a
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Pt 09 cze, 2017 08:16
Lokalizacja: Opole

Re: Celiko

Postprzez Gos!a » So 26 sie, 2017 13:01

Jeśli masz takie problemy, to spróbuj może sama zrobić kisiel i budyń w domu, a nie używać gotowce. To bardzo proste jest i nie potrzeba do tego wielu składników :) Sprawdzisz przy okazji czy znowu pojawią się jakieś przykre dolegliwości.
Gos!a
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Pt 09 cze, 2017 08:16
Lokalizacja: Opole

Re: Celiko

Postprzez Domania80 » So 26 sie, 2017 18:55

Nie sadze by była to wina konsystencji, gdyż przed diagnozą często gotowałam i kisiel i budyń-dodam, że nigdy z papierka. Kisiel zawsze na domowym soku owocowym i owocach. Budynie rzadziej ale tez nie z papierka. Teraz miałam trudność z kupieniem maki ziemniaczanej bzg, na każdej napisano ze może zawierać śladowe ilości glutenu. Pani z zaprzyjaźnionego sklepu gdzie się zaopatruję zauważyła że na opakowaniu produktów Celiko napisano iż może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych i laskowych oraz soję-może to mi w nich nie odpowiada. Teraz wypróbuję budyń z firmy Amylon, zobaczę reakcje.
Domania80
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Pt 17 lut, 2017 14:51

Re: Celiko

Postprzez Gos!a » So 26 sie, 2017 23:48

Powodzenia, obyś szybko wykryła przyczynę.
Gos!a
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Pt 09 cze, 2017 08:16
Lokalizacja: Opole

Re: Celiko

Postprzez Leeloo » Pn 23 paź, 2017 17:58

Producent żywności bezglutenowej, firma Celiko, wprowadziła właśnie na rynek 2 nowe smaki bezglutenowego batonu liofilizowanego z owoców pod marką FRUPP:

FRUPP Ananas z bakaliami (20g, nr licencji: PL-064-056) – baton oprócz pysznego ananasa zawiera m.in. ziarna słonecznika, rodzynki, wiórki kokosowe i mak
FRUPP Wiśnia – kakao – ostra papryka (10g, nr licencji: PL-064-055) – to baton dla miłośników nieoczywistych smaków: w intrygujący sposób łączy kwaskową nutę wiśni ze smakiem kakao oraz pikantnością ostrej papryki

Aktualnie wszystkie batony FRUPP zmieniają swoją szatę graficzną. W nowej szacie znajdą się znane i lubiane batony:


Truskawka (10g, nr licencji: PL-064-030)
Malina (10g, nr licencji: PL-064-031)
Wiśnia (10g, nr licencji: PL-064-032)
Banan – marchew – marakuja (12g, nr licencji: PL-064-033)


http://www.celiakia.pl/bezglutenowe-bat ... h-smakach/
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7118
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Celiko

Postprzez Leeloo » Wt 13 mar, 2018 17:35

Celiko, producent żywności bezglutenowej oznaczonej licencjonowanym symbolem Przekreślonego Kłosa, rozszerzyło swoją ofertę owoców liofilizowanych pod marką FRUPP o malinę liofilizowaną (nr licencji: PL-064-077).

Produkt świetnie nadaje się do spożycia zarówno bezpośrednio po otwarciu opakowania, jak również jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Dzięki zastosowaniu liofilizacji zachowana została większość cennych składników odżywczych i walorów smakowych.

http://www.celiakia.pl/malina-liofilizo ... my-celiko/
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7118
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska


Powrót do Producenci żywności bezglutenowej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron