Szarłat
Moderator: Moderatorzy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Możesz poprosić producenta, żeby wysłał Ci skan wyniku badania na zawartość glutenu, innej opcji chyba nie ma.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Nowicjusz
- Posty: 15
- Rejestracja: wt 28 cze, 2011 05:40
- Lokalizacja: 3-miasto
Robię z amarantusa takie deserowe danie : budyń amarantusowy. Danie polega na tym, że najpierw gotuję amarantus, następnie dosypuję płatki owsiane, kaszę kukurydzianą, opcjonalnie budyń z torebki, przyprawy, owoce suszone, ziarna (np.sezam, słonecznik) . Do tego słodka polewa.
Warto zaprzyjaźnić się z amarantusem, bo to świetne źródło substancji odżywczych. Ziarno jest uprawiane w Polsce, można tanio kupić od plantatora.
więcej o budyniu amarantusowym http://www.herbiness.com/szarlat-czyli-amarantus/
smacznego
Inez
taki budyń może być też fajną masą do przekładania wafli (wafle jeszcze nie opracowane)
Warto zaprzyjaźnić się z amarantusem, bo to świetne źródło substancji odżywczych. Ziarno jest uprawiane w Polsce, można tanio kupić od plantatora.
więcej o budyniu amarantusowym http://www.herbiness.com/szarlat-czyli-amarantus/
smacznego
Inez
taki budyń może być też fajną masą do przekładania wafli (wafle jeszcze nie opracowane)
Re: Szarłat
A jak przechowujecie ziarno amarantusa aby się nie psuło?