Hej dostałem odpowiedź od firmy" Międzychód" odp poniżej oraz link do strony producenta
Witam serdecznie,
W poniższych produktach nie ma glutenu, więc może je Pan jeść bez obaw:
Koncentrat pomidorowy, ketchupy, ogórki, dżemy, soki.
Pozdrawiam serdecznie,
Karolina Sosnowska
Międzychód
oraz jeszcze jedną odpowiedź:
Panie Michale,
Zapomniałabym – glutenu nie mają także wszystkie sosy J
Pozdrawiam,
Karolina Sosnowska
Międzychód
http://www.twojmiedzychod.pl/#Nasze-produkty
Międzychód odp producenta
Moderator: Moderatorzy
- salsamichal
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 352
- Rejestracja: śr 04 cze, 2014 17:17
- Lokalizacja: Kraków
Międzychód odp producenta
vita mancipio nulli datur, omnibus usu
Re: Międzychód odp producenta
o kurczę! co za wiadomość! w ogóle nie znam tych produktów
Re: Międzychód odp producenta
Ja tez nie, ale jakby co sie przyda info
-
- Nowicjusz
- Posty: 38
- Rejestracja: śr 16 paź, 2013 08:54
- Lokalizacja: Poznań
Re: Międzychód odp producenta
Marka Międzychód powróciła na rynek po kilku latach niobecności. Jest zupełnie nowy właściciel marki i zakładów produkcyjnych. My jemy przede wszystkim ketchupy i faktycznie są z samych naturalnych składników.
Re: Międzychód odp producenta
Dżemy i powidła są super, choć pamietam jeszcze te stare i były jeszcze lepsze! Ale uwaga bo są baaaardzo słodkie (ja takie uwielbiam!)
Re: Międzychód odp producenta
Najnowsza informacja od firmy Międzychód:
"Panie Adrianie,
Wśród naszych produktów do bezglutenowych należą:
· Ketchupy
· Koncentrat pomidorowy
· Przetwory słodkie
· Sok pomidorowy i pomidorowo-ogórkowy
· Ogórki
Ponadto do produktów, w których nie powinno być glutenu należą: flaki w rosole oraz sosy gorące. Jednakże te produkty powstają na tej samej linii produkcyjnej co inne, zawierające gluten. W związku z tym istnieje ryzyko zanieczyszczeń krzyżowych.
Pozdrawiam serdecznie"
"Panie Adrianie,
Wśród naszych produktów do bezglutenowych należą:
· Ketchupy
· Koncentrat pomidorowy
· Przetwory słodkie
· Sok pomidorowy i pomidorowo-ogórkowy
· Ogórki
Ponadto do produktów, w których nie powinno być glutenu należą: flaki w rosole oraz sosy gorące. Jednakże te produkty powstają na tej samej linii produkcyjnej co inne, zawierające gluten. W związku z tym istnieje ryzyko zanieczyszczeń krzyżowych.
Pozdrawiam serdecznie"