Miło nam poinformować, że licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa otrzymała Soplicowo Pracownia Bezglutenowa.
Jest to nowy projekt znanej na otwockim i warszawskim rynku tradycyjnej Piekarni Soplicowo.
Wyroby bezglutenowe są wytwarzane w odrębnym zakładzie, specjalnie przystosowanym do produkcji bezglutenowe. Wyroby Soplicowa są badane na zawartość glutenu, a zakład przez nas audytowany, co jest warunkiem otrzymania licencji. Chleby i bułki Soplicowa są wypiekane bez skrobi pszennej bezglutenowej, z naturalnie bezglutenowych surowców (mąka ryżowa, kukurydziana, ziemniaczana, gryczana, z tapioki, siemię lniane itd.). O składach poszczególnych produktów można poczytać tutaj.
Do wyboru mamy:
bułki śniadaniowe,
ziarniste,
hamburgerowe,
chleb jasny, ciemny i ziemniaczany
http://www.celiakia.pl/pieczywo-bezglut ... soplicowo/
Soplicowo Pracownia Bezglutenowa
Moderator: Moderatorzy
Re: Soplicowo Pracownia Bezglutenowa
Świetna wiadomość, niestety mieszkam za daleko i nie mam możliwości by móc się stale zaopatrzyć w pieczywo tej firmy. Ktoś się orientuje czy jest możliwość zamawiania i transportu pieczywa do klienta indywidualnego ?
Re: Soplicowo Pracownia Bezglutenowa
Majkel, najpewniej i najszybciej będzie zadzwonić/napisać zapytanie do producenta. Sprawa jest świeża, więc wątpię byś uzyskał tu odpowiedź