Mix ziaren do wypieku chleba z Przekreślonym Kłosem

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

Mix ziaren do wypieku chleba z Przekreślonym Kłosem

Postprzez Leeloo » Cz 17 lis, 2016 16:02

Serdecznie witamy kolejną firmę w programie licencyjnym. Dołączyła do nas ATLANTA POLAND S.A. z wyjątkowym produktem – 4 ziarna. Mix do wypieku chleba pełnoziarnistego bez mąki 250 g o numerze rejestracyjnym PL-071-001. Mix to kompozycja specjalnie dobranych ziaren (ziarno słonecznika łuskane 30%, ziarno sezamu łuskane 22%, siemię lniane 28%, pestki dyni 20%) przeznaczonych do samodzielnego wypieku chleba. Jest prostym i w pełni naturalnym rozwiązaniem przygotowanym z myślą o osobach dbających o zdrowy tryb życia. Produkt nie zawiera glutenu, konserwantów, cukru ani mąki. Stanowi cenne źródło błonnika, białka oraz wartości odżywczych. Wystarczy do mixu ziaren dodać 2 jajka i ulubione przyprawy. Używając foremki dołączonej do opakowania chleb należy piec w piekarniku w temperaturze 170 ◦C przez 50 min. I gotowe!

Produkt idealnie wpisuje się w coraz popularniejszy trend zdrowego odżywania. Znajduje duże uznanie wśród osób stosujących dietę bezglutenową. Jest idealną alternatywą dla tradycyjnego pieczywa wśród osób nie tolerujących glutenu. Dzięki w pełni naturalnym składnikom, prostym sposobie przygotowania i szerokiemu zastosowaniu, stanowi gwarancję satysfakcji konsumenta, zarówno pod względem smaku, jaki i łatwości przygotowania.

Produkty opatrzone licencjonowanym znakiem Przekreślonego Kłosa dostępne będą w sieciach Carrefour, Auchan oraz wybranych punktach E. Leclerc od 20 listopada 2016 r.


http://www.celiakia.pl/mix-ziaren-do-wy ... ego-klosa/
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7127
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Powrót do Producenci żywności bezglutenowej

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości