przez linka » Śr 30 sty, 2008 07:01
- kg ziemniakow surowych ,2 ziemniaki ogotowane.1 cebula.1 srednia cukinia,2jajka,2lub 3 lyzki bulki tartej bezglutenowej,olej do smazenia,sol.pieprz do smaku. Ziemniaki surowe zetrzec na tarce,dodac rozgniecione na miazge ziemniaki ugotowane,podsmazyc na patelni drobno pokrojana cebule,lekko zrumienic,dodac do miazgi ziemniaczanej,obrac cukinie,potrzec na tarce,dodac do ziemniakow,(srodkowa czesc cukini wyrzucic)dodac 2 zoltka,sol,pieprz.z dwoch bialek ubic piane,dodac do masy ziemniaczanej,wymieszac.Jezeli ciasto jest za rzadkie,dodac bulke tarta,wymieszac.Piec na oleju,na zloty kolor.Placki sa dosc pracochlonne,ale zapewniam,ze smakuja wysmienicie.Robilam je kilka razy,polecam na zimowe wieczory. :P