Kluski śląskie

Wszystko co można wyczarować z ziemniaka - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Celiak w podróży
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: pn 07 wrz, 2015 12:47

Re: Kluski śląskie

Post autor: Celiak w podróży »

Chciałam dodać zdjęcie, bo właśnie zjadłam "nowe" kluski, ale wyskakuje mi taki komunikat: Przekroczono maksymalną przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki.


Zatem wrzucam kluseczki na fejsa i można je zobaczyć tutaj:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Dzisiaj były jeszcze lepsze :)
Justyna1982
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
Posty: 520
Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
Lokalizacja: Rydułtowy

Re: Kluski śląskie

Post autor: Justyna1982 »

U mnie rodzina z dziada pradziada śląska i u nas robi się bez jaja. Grunt to dobre ziemniaki. Jeżeli trafią się suche to wtedy można poratować się jajem ale to rzedkość. Ugotowane ziemniaki przecisnąć dodać szczyptę soli podzielić na równe 4 części jedną część zastąpić skrobią. Zagnieść, uformować kluski i oprószyć skrobią. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Dwa bezglutki - mama i syn :) Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.
Celiak w podróży
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: pn 07 wrz, 2015 12:47

Re: Kluski śląskie

Post autor: Celiak w podróży »

Justyna1982 pisze:U mnie rodzina z dziada pradziada śląska i u nas robi się bez jaja. Grunt to dobre ziemniaki. Jeżeli trafią się suche to wtedy można poratować się jajem ale to rzedkość. Ugotowane ziemniaki przecisnąć dodać szczyptę soli podzielić na równe 4 części jedną część zastąpić skrobią. Zagnieść, uformować kluski i oprószyć skrobią. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
No i tak właśnie robi mój chłopak :D
ODPOWIEDZ