Kluski Bacy

Wszystko co można wyczarować z ziemniaka - Przepisy.

Moderator: Moderatorzy

Kluski Bacy

Postprzez Agniesia » Cz 17 lut, 2005 19:15

KLUSKI BACY

1 paczka puree ziemniaczanego (125 g)
2 jajka
200 g sera żółtego
200 g masła
sól
Przygotować puree ziemniaczane wg przepisu na opakowaniu. Dodać 2 całe jajka, starty ser, łyżkę masła, wszystko wymieszać na gładką masę. W dużym garnku zagotować wodę, posolić, kłaść łyżką małe kluski. Chwilę gotować, a gdy kluski będą miękkie, odcedzić wodę. Na talerzu polać kluski roztopionym masłem.
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 903
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Armando123 » Cz 04 kwi, 2013 21:37

Wyglada smacznie :D
Armando123
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 5
Dołączył(a): Cz 04 kwi, 2013 21:32
Lokalizacja: s miasta

Postprzez BeataS » Pt 05 kwi, 2013 10:04

Purre z jakiej firmy? Lidlowe Ok? bo składu nie znam
Beata
___________
Colitis Ulcerosa, Celiakia, PSC
Avatar użytkownika
BeataS
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 152
Dołączył(a): Cz 30 gru, 2010 14:15
Lokalizacja: Zawiercie

Postprzez Agniesia » Śr 10 kwi, 2013 09:57

Też nie znam składu purre z Lidla, musisz sprawdzić.
Od czasu pojawienia się przepisu (2005rok) trochę się zmieniło na rynku.
Jak nie znajdziesz takiego gotowego rozwiązania, to przygotuj samodzielnie purre.

Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
 
Posty: 903
Dołączył(a): Pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Re: Kluski Bacy

Postprzez jenni » Pn 17 lut, 2014 20:29

dobra alternatywa do klasycznych ziemniaczków
jenni
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn 17 lut, 2014 20:05


Powrót do Ziemniaki

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość