Skrobia modyfikowana

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karolina
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 60
Rejestracja: śr 10 mar, 2004 00:08
Lokalizacja: Malbork

Skrobia modyfikowana

Post autor: Karolina »

co za g...!!! I do tego chyba we wszystkich słodyczach, przetworach mlecznych i większości keczupów, kryje się za tym enigmatycznym Ecośtam. I jak tu nie mówić o dyskryminacji celiaków!!! Przecież niedługo, zamiast zagęszczać np. jakąś mączką chleba świętojańskiego, zasypią nas tą skrobią i zmuszą do płacenia haraczu tym wszystkim bezwzględnym firmom produkującym żywność bezglutenową za to, ze w swoich produktach zastąpią zakazany 1 składnik innym. Istna paranoja z tą głupią skrobią... Wiem, że moje gadanie nic nie zmieni, ale kolejny raz wpadłam w furię, kiedy w jogurcie pitnym zauważyłam E cośtam i sprawdziłam, co to za gangrena, oczywiście, już po spożyciu zawartości kubeczka. A w ogóle to co to za faszerowanie wszystkiego zagęszczaczami - jogurt pitny zagęszczany?????!
Glutenowym skrytomieszaczom mówimy NIE!
Andrew
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: czw 25 lis, 2004 11:55

Post autor: Andrew »

A czy maczka chleba swietojanskiego jest dozwolona? Bo dzis znalazlem to w smietanie. Pozdr.
Awatar użytkownika
Ilona
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 36
Rejestracja: ndz 04 sty, 2004 12:55
Lokalizacja: Warszawa

Mączka chleba

Post autor: Ilona »

Mączka chleba świętojańskiego jak najbardziej może być. Często można odnaleźć ja w lodach.
Ilona i Kuba z celiakią w kieszeni :D
ODPOWIEDZ