Kapusta kiszona.

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Wt 16 gru, 2014 20:53

Ja jakos boje sie wlasnie tych beczkowych (choc w smaku sa najlepsze).
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez Leeloo » Śr 17 gru, 2014 00:37

jestem. w szoku. :galy:
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7167
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Śr 17 gru, 2014 01:04

Co sie stalosie ;)?
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez Leeloo » Śr 17 gru, 2014 01:11

że chleby..w kapuście :zdziw:
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7167
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Śr 17 gru, 2014 01:13

Psikus, co :D
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez Leeloo » Śr 17 gru, 2014 01:19

gluten wygląda teraz dla mnie tak:

http://fc08.deviantart.net/fs71/i/2011/ ... 4gx1a0.jpg

psikus roku 2014 jak dla mnie.
Jest taka cierpienia granica, za którą się uśmiech pogodny zaczyna.

Obrazek
Avatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 7167
Dołączył(a): Pt 22 mar, 2013 19:33
Lokalizacja: Polska

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Śr 17 gru, 2014 01:23

Tołdi :D?

Ty nie wiesz, jakiego szoku doznalam, jak juz mialam zaladowana kapuste do koszyla i nagle 'glupia' mysl: 'a co tam, zobacze sobie sklad... yyyy gluten? Łot?
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez Adrian » Śr 17 gru, 2014 15:52

sandyy napisał(a):Ja jakos boje sie wlasnie tych beczkowych (choc w smaku sa najlepsze).


Można jeść spokojnie taką kapustę ja jem zawsze i nic mi nie jest.
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1042
Dołączył(a): Pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Śr 17 gru, 2014 18:35

Ja jakbym zjadla tez by nic nie bylo - a to dlatego, ze nie mam oczywistych objawow poglutenowych...
Ale nie o to chodzi...
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez Adrian » Śr 17 gru, 2014 18:43

sandyy napisał(a):Ja jakbym zjadla tez by nic nie bylo - a to dlatego, ze nie mam oczywistych objawow poglutenowych...
Ale nie o to chodzi...


A niby o co :?: Taka z beczki czy w Tesco czy Realu na pewno jest bezglutenowa, jak by było inaczej to bym na pewno to poczuł...a jak się aż tak obawiasz...to kup sobie w pojemniku kapustę kiszoną firmy Dawton.
Adrian
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1042
Dołączył(a): Pn 13 sie, 2012 21:20
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Śr 17 gru, 2014 19:54

Tak tez zrobilam :D
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez graziula » Pn 29 gru, 2014 14:53

Niestety, w kapuście, nawet w tej z beczki, może znajdować się żurek lub ocet. Rozmawiałam z właścicielem warzywniaka i taką otrzymałam informację. Szybciej się zakwasza :( Chyba najlepiej ukisić samemu, to chyba nie jest trudne a bezpieczne.
graziula
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 29
Dołączył(a): Wt 27 lut, 2007 23:41
Lokalizacja: Lębork

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez Paulinaaa » Pn 29 gru, 2014 22:02

graziula napisał(a):Niestety, w kapuście, nawet w tej z beczki, może znajdować się żurek lub ocet. Rozmawiałam z właścicielem warzywniaka i taką otrzymałam informację. Szybciej się zakwasza :( Chyba najlepiej ukisić samemu, to chyba nie jest trudne a bezpieczne.

Nie rozumiem w jakiej formie żurek? :) A ocet oczywiście niezdrowy ale jeżeli chodzi o sam gluten to jest ok...
Paulinaaa
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
 
Posty: 87
Dołączył(a): N 01 cze, 2014 22:48

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez sandyy » Pn 29 gru, 2014 23:56

No ale jesli daliby zurek to przeciez musza go umiescic w skladzie chyba?

Co do octu do wydawalo mi sie, ze dozwolony. Myle sie?
Avatar użytkownika
sandyy
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)
 
Posty: 2563
Dołączył(a): N 27 lip, 2014 22:30

Re: Kapusta kiszona.

Postprzez uniaczek » Cz 01 sty, 2015 20:33

Nie mylisz się: ocet o.k.
żurkiem albo razowym chlebem chcą przyspieszyć proces kiszenia :zly2:
Avatar użytkownika
uniaczek
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 498
Dołączył(a): So 19 sty, 2013 18:25
Lokalizacja: Gniezno

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Produkty

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości