Wybaczcie, może pytanie jest banalne, ale czy margaryny zawierają gluten? Mati dopiero od 4 dni ma potwierdzone biopsją rozpoznanie i dietę, a w szpitalu nie mieliśmy żadnych konsultacji z gastroenterologiem itd.
W domu używamy masła ale nie wiem, czego używają w przedszkolu.
pozdrawiam,
mm
Margaryna
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 72
- Rejestracja: czw 30 gru, 2004 21:23
- Lokalizacja: Warszawa
Margaryna to tłuszcz roslinny i według mnie nie powinien zawierać śladów zbóż europejskich (pszenicy, jęczmienia, żyta i owsa).
Sama używam jednak masła.
PS. Już kilka razy "nacięłam się" kupując produkty z dopiskiem LIGT - np. jogurty, majonezy (margaryny z takim dopiskiem też są). Z reguły do nich jest dodawana skrobia bez oznaczenia jaka to skrobia.
Sama używam jednak masła.
PS. Już kilka razy "nacięłam się" kupując produkty z dopiskiem LIGT - np. jogurty, majonezy (margaryny z takim dopiskiem też są). Z reguły do nich jest dodawana skrobia bez oznaczenia jaka to skrobia.