Makaron Zwierzątka - Glutano

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
asia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 72
Rejestracja: czw 20 sty, 2005 23:28
Lokalizacja: Warszawa

Makaron Zwierzątka - Glutano

Post autor: asia »

Udaje się go Wam ugotować w całości?
Bo mi za każdym razem podczas gotowania ten makaron się kompletnie rozpada. Więcej go nie kupię!!!! :evil:
Pozdrawiam Asia.Obrazek
Awatar użytkownika
plavusa
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 39
Rejestracja: wt 22 lut, 2005 10:40
Lokalizacja: Poznan

Post autor: plavusa »

hmmmmmmm..........
nam się nie rozpada!
konkretnie to mielismy na razie dwie paczki kaczuszek i kaczuszki się nie rozpadają :mrgreen:
asia
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 72
Rejestracja: czw 20 sty, 2005 23:28
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: asia »

Taaaaaaak :?: :?: :?: :?:
A mnie właśnie kaczuszki się rozlatują (tylko je miałam). Gotuję go normalnie (jak sądzę): Wrzucam do osolonej gotującej się wody i czekam. Czasem przemieszam, pilnuję by woda nie wrzała zbyt mocno. No i czekam.......
Gdybym "wyłowiła" kaczuszki z wody zanim się rozlecą to są one jakieś twarde i raczej niejadalne, więc gotuję dłużej, wylewam na sitko, przelewam wodą ....... i .... mam istną sieczkę :cheesy:
Pozdrawiam Asia.Obrazek
Awatar użytkownika
plavusa
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 39
Rejestracja: wt 22 lut, 2005 10:40
Lokalizacja: Poznan

Post autor: plavusa »

jak wiadomo kaczki lubią zimną wodę :cheesy:

ja nie przelewam na sitku bo od razu wędrują na talerz i za chwilę ich nie ma
może w tym tkwi tajemnica?
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

Można jeszcze inaczej - i ten sposób jest stosowany u mnie w domu - po ugotowaniu makaronu do garnka wlewamy dużo zimnej wody i dopiero wtedy odcedzamy, ale już nie przelewamy zimnym strumieniem.
Awatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 212
Rejestracja: wt 27 gru, 2005 22:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Post autor: edyta »

Muszę spróbować, bo jak do tej pory to albo twarde, albo papka :((
mamuśka Mariuszka
ODPOWIEDZ