Udaje się go Wam ugotować w całości?
Bo mi za każdym razem podczas gotowania ten makaron się kompletnie rozpada. Więcej go nie kupię!!!!
Makaron Zwierzątka - Glutano
Moderator: Moderatorzy
Makaron Zwierzątka - Glutano
Pozdrawiam Asia.
Taaaaaaak
A mnie właśnie kaczuszki się rozlatują (tylko je miałam). Gotuję go normalnie (jak sądzę): Wrzucam do osolonej gotującej się wody i czekam. Czasem przemieszam, pilnuję by woda nie wrzała zbyt mocno. No i czekam.......
Gdybym "wyłowiła" kaczuszki z wody zanim się rozlecą to są one jakieś twarde i raczej niejadalne, więc gotuję dłużej, wylewam na sitko, przelewam wodą ....... i .... mam istną sieczkę :cheesy:
A mnie właśnie kaczuszki się rozlatują (tylko je miałam). Gotuję go normalnie (jak sądzę): Wrzucam do osolonej gotującej się wody i czekam. Czasem przemieszam, pilnuję by woda nie wrzała zbyt mocno. No i czekam.......
Gdybym "wyłowiła" kaczuszki z wody zanim się rozlecą to są one jakieś twarde i raczej niejadalne, więc gotuję dłużej, wylewam na sitko, przelewam wodą ....... i .... mam istną sieczkę :cheesy:
Pozdrawiam Asia.
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Można jeszcze inaczej - i ten sposób jest stosowany u mnie w domu - po ugotowaniu makaronu do garnka wlewamy dużo zimnej wody i dopiero wtedy odcedzamy, ale już nie przelewamy zimnym strumieniem.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia