Warsztaty dla członków Stowarzyszenia

Imprezy organizowane przez Stowarzyszenie.

Moderator: Moderatorzy

Postprzez ola26 » N 06 gru, 2009 17:24

Mam pytanie dotyczące chleba, który był pieczony na warsztatach. Jeden był pieczony na bazie koncentratu ciasta chlebowego bezglutenowego, a drugi? ( ten wieloziarnsty?) Wydawało mi się że jest koncentrat ciasta wieloziarnisty z Bezglutenu, a w ofercie jest tylko koncentrat mąki wieloziarnistej. Pan z bezglutenu twierdzi, że to jest to samo co koncentrat ciasta chlebowego.
Obrazek
ola26
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 45
Dołączył(a): Śr 25 lip, 2007 09:43
Lokalizacja: kutno

Postprzez nula » Pn 07 gru, 2009 14:50

Drugi chleb był pieczony z koncentratu mąki wieloziarnistej. Ta mąka chyba się dawniej trochę inaczej nazywała stąd zamieszanie.
Mam jeszcze jedną uwagę. Jak się piecze chleb bez termoobiegu to lepiej wychodzi jak się włączy samo grzanie z dołu.
Obrazek
Avatar użytkownika
nula
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 165
Dołączył(a): Pn 23 paź, 2006 21:00
Lokalizacja: Jazgarzewszczyzna

Postprzez ola26 » Wt 08 gru, 2009 00:45

Waśnie o tą informację mi chodziło. Bardzo dziękuję za rady :-)
Obrazek
ola26
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 45
Dołączył(a): Śr 25 lip, 2007 09:43
Lokalizacja: kutno

Postprzez megi121 » So 11 cze, 2011 15:33

Witam! Chciałabym się dowiedzieć czy w innych miastach również organizujecie szkolenia?
megi121
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 2
Dołączył(a): So 11 cze, 2011 15:30
Lokalizacja: Leszno

Postprzez madzialena » Pn 20 lut, 2012 13:20

18 lutego 2012 w naszej ulubionej pracowni gastronomicznej
Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
odbyły się kolejne warsztaty kulinarne
pod hasłem
„Dieta bezglutenowa dla zaawansowanych”
Uczestnicy przygotowali i upiekli:
chleb owsiany,
pizze,
pączki,
muffinki
oraz bułeczki amarantusowe.

Wypieki udały się wyśmienicie,
były smaczne i pięknie wyglądały,
a cudowny zapach roznosił się wokoło g:)

Mnie zdecydowanie urzekła pizza :sylwester:
gluten, mój wróg g:hmm
Obrazek

Należę do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Przekazuję 1% podatku na rzecz naszego Stowarzyszenia
Avatar użytkownika
madzialena
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 261
Dołączył(a): Pt 01 lip, 2011 14:05
Lokalizacja: Częstochowa

Poprzednia strona

Powrót do Spotkania, warsztaty, wyjazdy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość