Spotkanie z lekarzem i dietetykiem dla seniorów-Warszawa

Imprezy organizowane przez Stowarzyszenie.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 8117
Rejestracja: pt 22 mar, 2013 18:33
Lokalizacja: Polska

Spotkanie z lekarzem i dietetykiem dla seniorów-Warszawa

Post autor: Leeloo »

Serdecznie zapraszamy wszystkich członków Stowarzyszenia na diecie bezglutenowej w wieku dojrzałym (55 plus) na spotkanie z lekarzem oraz dietetykiem. Spotkanie odbędzie się 24 października (w sobotę) w godzinach od 11.00 do 14.00 w “Warsztacie” przy pl. Konstytucji 4 w Warszawie (dogodny dojazd komunikacją miejską, centrum Warszawy). Pani doktor opowie o niedoborach w organizmie oraz chorobach, które mogą pojawić się wraz z wiekiem, także w aspekcie celiakii i diety bezglutenowej. Natomiast stowarzyszeniowy dietetyk podpowie jak w prosty sposób obniżyć koszty stosowania diety.
Zapewniamy kawę, herbatę i materiały na temat celiakii i diety bezglutenowej.
Obowiązują zapisy drogą mailową: j.kostrubiec@celiakia.pl lub telefonicznie: Joanna Kostrubiec tel.: 501 057 133.

Ilość miejsc jest ograniczona.
Serdecznie zapraszamy.


http://www.celiakia.pl/spotkanie-z-leka ... 4-10-2015/
lianka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 59
Rejestracja: czw 01 mar, 2012 13:57
Lokalizacja: Warszawa

Re: Spotkanie z lekarzem i dietetykiem dla seniorów-Warszawa

Post autor: lianka »

Byłam na tym spotkaniu. Było bardzo ciekawe. Fajna atmosfera przy kawie, herbacie i małym co nieco, oczywiście bezglutenowym. Pani Doktor omówiła szczegółowo choroby, jakie mogą nam się przyplątać w wieku 50+ oraz jak im zapobiegać oraz łagodzić skutki. Prelekcja była poparta starannie przygotowaną prezentacją. Od Pani Dietetyczki ze Stowarzyszenia dowiedzieliśmy się, jak połączyć dietę bezglutenową z wytycznymi odżywiania się w naszym wieku, a także ..... z naszymi portfelami. Wywiązała się dyskusja i wymiana doświadczeń na temat tańszych zakupów, przygotowywania potraw w domu. Podzieliliśmy się interesującymi przepisami. Następnie druga Pani Dietetyczka opowiedziała o znaczeniu kwaszonek w naszej diecie. Dowiedziałam się, jak się robi kimczi i jak najlepiej kisić buraki. Mieliśmy możliwość degustacji kwasu buraczanego. Pyszny, zdrowy i orzeźwiający napój. Na koniec mieliśmy miłą niespodziankę od firmy Libella. Każdy uczestnik spotkania otrzymał paczuszkę z bezglutenowymi aromatami do ciast i cukrem wanilinowym tej właśnie firmy.
Spotkanie trwało trzy godziny. Ale tematów do rozmów starczyłoby na dłużej. Szkoda tylko, że było mało uczestników. Mam nadzieję, że na następne spotkanie przyjdzie więcej "bezglutków".
ODPOWIEDZ