Błędy w funkcjonowaniu forum.

Tutaj znajdują się informacje dotyczące wbudowanych funkcji forum: opisy i instrukcje obsługi.

Moderator: Moderatorzy

Błędy w funkcjonowaniu forum.

Postprzez MariuszO » Cz 04 sty, 2007 15:09

Bardzo proszę o wpisywanie w tym temacie zauważonych przez Was błędów i/lub nieprawidłowości w działaniu Forum, a w szczególności wadliwego działania poszczególnych funkcji forum i błędów językowych występujących na forum (nie dotyczy błędów w postach użytkowników).

Wszystkie zgłoszone usterki będą odnotowane i - w miarę możliwości - jak najszybciej usuwane.
Ostatnio edytowano Cz 04 sty, 2007 15:10 przez MariuszO, łącznie edytowano 1 raz
Łatwiej gruby kijek pocieniować niźli cienki pogrubasić!
Avatar użytkownika
MariuszO
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 338
Dołączył(a): N 04 sty, 2004 18:55
Lokalizacja: obywatel świata

Postprzez Sheep » So 06 sty, 2007 11:17

To nie jest błąd, ale z ciekawości chcę zapytać:
czy widoczny czasem jako zarejestrowany, użytkownik o nazwie Mediapartners-Google/2.1 to po prostu searchbot gugla, czy też c oś innego?
Dziś widziałam go po raz pierwszy, dlatego pytam.

No dobra, tuz po napisaniu tego posta zniknął Mediapartners, a jest Googlebot/2.1, więc już wiem, który to searchbot google, ale wciąż nie wiem, "kim" jest Mediapartners :D
Ostatnio edytowano So 06 sty, 2007 11:19 przez Sheep, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1513
Dołączył(a): Cz 15 gru, 2005 21:36
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez MariuszO » So 06 sty, 2007 14:00

Wszystko co nie ludzie to boty odwiedzające nasze forum.
Im więcej tym lepiej - chociaż i tak nie jest źle... w wyszukiwarkach brylujemy :)
Ostatnio edytowano Pn 22 sty, 2007 19:48 przez MariuszO, łącznie edytowano 1 raz
Łatwiej gruby kijek pocieniować niźli cienki pogrubasić!
Avatar użytkownika
MariuszO
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 338
Dołączył(a): N 04 sty, 2004 18:55
Lokalizacja: obywatel świata

Postprzez kabran » So 06 sty, 2007 22:04

Oki, to tak na początek kilka:
- zginęło kilka zdjęć z Albumu, w tym moje (ostatnio zamieszczane),
- stanowczo brak mi funkcji "Szybkiej odpowiedzi",
- nie działa mi link do automatycznego wchodzenia w ostatni post w danym dziale (nie wiem, czy to zrozumiałe, ale jak się najeżdżało myszą na ostatnio napisany post to można było bezpośrednio w niego wejść, teraz się nie da),
- nie wyświetla mi się treść pierwszego i ostatniego postu,
- nie zaznacza mi się jako nieprzeczytany dział Administracja Forum.
Jak jeszcze coś znajdę, to nie omieszkam napisać. :D
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Avatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1970
Dołączył(a): So 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Postprzez kfiatek » So 06 sty, 2007 22:22

Zniknęły przyciski które wcześniej były po prawej stronie każdego postu - tzn. przycisk Quote (cytowanie wypowiedzi) i przycisk do sprawdzania pisowni
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
Avatar użytkownika
kfiatek
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 890
Dołączył(a): Cz 22 lip, 2004 11:11
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez Małgorzata » N 07 sty, 2007 15:33

Posty w poszczególnych działach nie są poukładane chronologicznie, np. Sklepy w Waszych miastach - pierwszy post najnowszy (chociaż za pierwszym razem znalazłam go w środku), a następny z 2005 r...
Ostatnio edytowano N 07 sty, 2007 15:44 przez Małgorzata, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
Małgorzata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1655
Dołączył(a): Pn 03 sty, 2005 23:56
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kabran » N 07 sty, 2007 17:22

Baaardzo wolno mnie loguje (czy tak mam tylko ja?), nie mogę poruszać się między działami, bo dostaję bez przerwy komunikat:"Przekroczono limit czasu połączenia.Serwer forum.celiakia.pl odpowiada zbyt powoli." Korzystam z Firefoxa. Może to odosobniony przypadek...?
Brakuje też autorów ostatniego postu (na stronie głównej).
Ale zdjęcia zaginione wczoraj szczęśliwie się odnalazły. To już coś.
Proszę jednak - oddajcie "Szybką odpowiedź" i przyciski, o których pisała kfiatek... please... [-o<
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Avatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1970
Dołączył(a): So 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Postprzez GosiaM » N 07 sty, 2007 17:32

U mnie wszystko otwiera się tutaj na forum w ślimaczy tempie. Jak Kabran korzystam z Firefoxa i komunikat, o którym pisze Kasia pojawia się czasem i u mnie.
Ze strony głównej nie mogę w dalszym ciągu wejść w ostatni post.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 891
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Rafal_tata » Pn 08 sty, 2007 23:25

Ja, na ten przykład, żadnych problemów z logowaniem nie mam. Nie wiem, czy to kwestia przeglądarki, bo w domu używam Opery na Win XP, a w pracy Firefoxa na Mac OS X. Przeglądanie wątków odbywa się szybko. Natomiast potwierdzam to, co napisała Kabran Sob 06 Sty, 2007 10:17
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2895
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez GosiaM » Pn 08 sty, 2007 23:35

Ja też mam dwie różne przeglądarki... może to dlatego? ale wszystko działało dobrze do niedawna... do piątku...

[ Dodano: Wto 09 Sty, 2007 16:04 ]
Na kompie gdzie mam przeglądarkę Firefox działa wszystko ok, tzn. mogę się zalogować, natomiast na kompie gdzie mam przeglądarkę Explorer nie mogę się od kilku dni zalogować. W "narzędziach" wyczyściłam historię, pliki cookie i te drugie pliki też... Rozmawiałam ze znajomym informatykiem wszedł na swoim kompie przez przeglądarkę Explorer na stronę forum i gdy najeżdżał myszką na "zaloguj się" albo "rejestracja" nie działo się nic. Nie mógłby się ani zalogować ani zarejestrować. Wydaje mi się, że nie jest to wina mojego kompa.
Czy są w chwili obecnej jakieś dodatkowe zabezpieczenia dla przeglądarki Explorer? To pytanie kieruję do Obsługi Technicznej i proszę o umożliwienie logowania się przez Explorera.
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 891
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Rafal_tata » Śr 10 sty, 2007 02:32

:shock: Niestety.... dziś pierwszy raz po zmianach na Forum lista nieprzeczytanych wiadomości była nieaktualna - pokazał mi wszystkie te, które już przeczytałem, natomiast najnowszych nie. Do tej pory nie miałem z tym problemu. Nigdy nie miałem z tym problemu :-k

[ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 19:03 ]
Nadal nie działają górne odnośniki (szukaj, FAQ, itd...) w Internet Exploderze :) Używam Opery, ale większość użytkowników nadal używa IE, więc trzebaby nad tym popracować :-k Rozwiązaniem zastępczym jest kliknięcie prawym klawiszem myszy na odnośniku i wybranie komendy "otwórz łącze".
Aha, i znowu nie ma zwykłego uśmieszku, tzn dwukropek i nawias ":)"

//poprawiłem sobie posta... kilka razy to samo było
Ostatnio edytowano Pt 21 wrz, 2007 00:20 przez Rafal_tata, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 2895
Dołączył(a): Śr 14 sty, 2004 14:31
Lokalizacja: Kraków

Postprzez edyta » So 20 sty, 2007 17:46

Ostatnio mam problemy z logowaniem się na forum, albo nawet w ogóle z wejściem na stronę. Dziś to już w ogóle zwątpiłam bo skończyło sie zablokowaniem na pewien czas mojego konta.
mamuśka Mariuszka
Avatar użytkownika
edyta
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
 
Posty: 217
Dołączył(a): Wt 27 gru, 2005 23:25
Lokalizacja: Żagań/Warszawa

Postprzez GosiaM » Pn 22 sty, 2007 08:49

Mariusz, mam Explorer wersja 6.0 i Windows98. Właśnie zainstalowałam Firefoxa na tym kompie i działa!! myślę, że u mnie będzie już działało dobrze :-)).
Jeśli ktoś ma jakieś problemy z logowaniem to proponuję zainstalować Firefoxa.
Ostatnio edytowano Pn 22 sty, 2007 08:50 przez GosiaM, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz
 
Posty: 891
Dołączył(a): Pn 24 maja, 2004 22:49
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez Sheep » Pn 22 sty, 2007 12:23

Proponuję w ogóle porzucić eksplorera w tak zwaną cholerę i po prostu przestać go używać :)
Obrazek
Avatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1513
Dołączył(a): Cz 15 gru, 2005 21:36
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez kabran » Śr 24 sty, 2007 21:56

Sheep! Nie każdy niestety może. Jakbym sobie Foxa w pracy zainstalowała, to by mnie za uszy powiesili...
A teraz coś z zupełnie innej beczki: Błagam Admina odpowiedzialnego za emotki - oddajcie te, co były. Please! Czy tylko mnie te nowe... hmmm... nie pasują? Zwłaszcza w Szybkiej odpowiedzi.
The quickest way to an enemy's heart is through his ribcage.
Nie, nie jestem lekarzem... I mam Crohna.
Obrazek
Avatar użytkownika
kabran
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1970
Dołączył(a): So 22 paź, 2005 09:52
Lokalizacja: Lublin

Następna strona

Powrót do Funkcje forum

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość