kostka masła

Rozmowy o wszystkim i o niczym. Tematyka dowolna: sztuka, kultura, rozrywka i co wam jeszcze przyjdzie do głowy, a co nie dotyczy głównej tematyki forum.

Moderator: Moderatorzy

:)

Postprzez Monisiaczka » Cz 29 wrz, 2011 19:46

Już szybko odpowiadam.U mnie w domu przed posiłkiem wyjmuje się masło z lodówki kroi się cieniutki plasterek czystym nożem na kromki a potem się rozsmarowuje.
Monisiaczka
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 135
Dołączył(a): N 19 wrz, 2010 09:26
Lokalizacja: Nowy Sącz

Re: :)

Postprzez Magdalaena » Pn 03 paź, 2011 03:17

titrant napisał(a):Nie śmieszne, tylko ciekawe. Nie ma możliwości, żeby uniknąć przenoszenia okruchów, jeżeli smaruje się tym samym nożem i tym samym masłem. Dlatego pytam jak radzisz sobie z problemem masła.


Dlaczego? Nabierasz / odkrawasz czystym nożem masło z kostki i potem nie ma znaczenia a jakim chlebie się je rozsmaruje albo do czego doda.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
Avatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
 
Posty: 1368
Dołączył(a): Pt 02 sty, 2004 14:28
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Ola_la » Pn 03 paź, 2011 11:17

Magdalaena napisał(a):Dlaczego? Nabierasz / odkrawasz czystym nożem masło z kostki i potem nie ma znaczenia a jakim chlebie się je rozsmaruje albo do czego doda.


Działa tylko w przypadku jednej kromki. A jak się smaruje już przynajmniej dwie (a u mnie to śniadaniowa norma minimum), to już jest ryzyko zanieczyszczenia - no chyba, że do każdej kromki osobny/umyty nóż. Ale to już wtedy lepiej mieć osobne masła :)
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)
 
Posty: 1252
Dołączył(a): Pn 06 gru, 2010 16:39
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia strona

Powrót do Nie na temat.

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości